3. srpna 2019 • 04:40

Hvězdy, co ještě mohou přestoupit: Neymar, Džeko i veletoč s Schickem?

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo ještě v přestupovém období změní fotbalovou adresu? Ve výčtu nechybí Neymar ani CoutinhoKdo ještě v přestupovém období změní fotbalovou adresu? Ve výčtu nechybí Neymar ani CoutinhoFOTO: Koláž iSport.cz

    Několik gigantických transferů už se na světové fotbalové scéně odehrálo, avšak ani zdaleka není konec přestupového období. Aktivitou hýří španělští velikáni Real Madrid s Barcelonou, kteří mohou obchodovat až do 2.září. PSG se zase chce co nejrychleji zbavit nejdražšího hráče světa Neymara. Kdo je další na seznamu a jaké veletoče uvidí Itálie?

    Konec letního přestupového období:

    Anglie - 8. srpna (18 hodin CET)

    Německo  2. září

    Francie - 2. září

    Itálie - 2. září

    Španělsko - 2. září

    Česko - 8. září

  • Neymar (27) - Příběh s nálepkou chci domů

    Neymarovo působení v PSG se dost možná chýlí ke konciFoto Reuters

    Když odcházel z Camp Nou do PSG, byl nejdražším hráčem světa. A i po dvou letech jím stále je, rekordní transfer za 222 milionů eur (5,7 miliard korun) se ale francouzskému klubu zatím příliš nevyplatil. Brazilský šikula, který v poslední sezoně bojoval se zraněními, se cítí v Paříži nespokojeně, postesklo se mu po španělském domově. Barcelona by ho uvítala, ale nechce zaplatit astronomickou sumu, což je také důvod, proč jednání doposud nedopadla. 

  • Philippe Coutinho (27) - Dobrá protihodnota

    Philippe Coutinho v dresu BarcelonuFoto Profimedia.cz

    Obě strany se snaží vyřešit situaci kolem Neymara co nejrychleji. Jednání zahrnují i další hráče. Barcelona je ochotná do PSG pustit Philippe Countinha, jenž by mohl sloužit jako slušná protihodnota. Jeho přesun do Francie ale zatím není až tak pravděpodobný, PSG bude bojovat kromě vyjednávačů Barcelony také s finanční Fair Play.

  • James Rodríguez (28) - Úprk z donucení

    James Rodríguez strávil poslední dvě sezony na hostování v BayernuFoto Reuters

    Moc šancí nedostal. Autor nejkrásnějšího gólu Mistrovství světa v Brazílii 2014 se zřejmě znovu neuchytí v Realu. Po návratu z dvouletého hostování v Bayernu Mnichov přišel šikovný Kolumbijec dobře připravený, ale Zinédine Zidane mu jen ztěžka hledá místo v sestavě. Velkým zájemcem o Rodríguezovy služby je Neapol, která se snažila získat z Lilleu Nicolase Pépého, který ale nakonec odešel do Arsenalu za 73 milionů liber (2 miliardy korun).

  • Mariano Díaz (26) - Obrana proti finanční Fair Play

    Mariano Díaz zřejmě opustí madridský RealFoto Profimedia.cz

    Jeden z nejpravděpodobnějších odchodů ve výčtu. Real je ochoten pustit útočníka Mariana Díaze, ale prozatím nedostal tu správnou nabídku, která by se měla pohybovat okolo 18 milionů liber (508 milionů korun). Hojně se mluví o zájmu Monaka hrajícího Ligue 1 a AS Řím, kde působí také český útočník Patrik Schick. V případě dotažení transferu Mariana by mohl být talentovaný Čech uvolněn. Situace kolem něho se může vyvinout různě, ve hře zůstává řada scénářů i možných zájemců, kam by český šutér mohl zamířit.

  • Gonzalo Higuaín (31) - Obchod v rámci Itálie

    Opustí Gonzalo Higuaín Juventus?Foto Profimedia.cz

    Římské AS se zajímá také o dalšího útočníka. Příchodem Gonzala Higuaína, který se po hostování vrátí z Chelsea do Juventusu, by zareagoval na případný přestup Edina Džeka do Interu Milán, o němž se spekuluje. Bývalý kouč "Blues" a aktuální trenér Juventusu Maurizio Sarri, jenž se s Higuaínem potkal už v Neapoli, pro něj zřejmě nenajde místo v kádru. 

  • Edin Džeko (33) - Z Říma do Milána?

    Edin Džeko proti Frosinone dvakrát skóroval, AS Řím zvítězil 3:2Foto Twitter.com/ASRoma

    Už dříve zmíněný transfer. Juventus má podle zahraničních médií nejblíž k podepsání Romela Lukaka, opačným směrem (do Manchesteru United) může putovat Paulo Dybala. Inter, který se o služby belgického útočníka zajímal také, musí hledat jinde. Jednou z nejpravděpodobnějších možností je příchod bývalého forvarda Manchesteru City Edina Džeka z AS Řím.

  • Donny van de Beek (22) - Hvězdička pro Real

    Donny van de Beek a Quincy Promes po zápase Ajax - PSVFoto Profimedia.cz

    Je dalším produktem akademie Ajaxu. Donny van de Beek byl klíčovou součástí úspěchu nizozemského celku v Lize mistrů a vysloužil si zájem Realu Madrid. Zinédine Zidane stále trvá na přestupu Paula Pogby z Manchesteru United, ale pokud by trenér "rudých ďáblů" Ole Gunnar Solskjaer transakci neschválil, mohl by se celek ze Santiaga Bernabéu zaměřit právě na Van de Beeka.

    Paulu Pogbovi se sezona 2018/2019 příliš nepovedla, i tak se o něj ale zajímá Real MadridFoto Profimedia.cz

    Situace kolem Paula Pogby začala fanouškům United brnkat na nervy. První zvěsti o odchodu do Španělska se objevily už během sezony, superstar ale prozatím svůj trikot stále nezměnila. Chce ho Zinédine Zidane i Ole Gunnar Solskjaer. První nabízí nově doplněné mužstvo a spolupráci s Hazardem, druhý jisté místo i pozici hlavní klubové hvězdy.

    Gareth Bale je na odchodu, ale ne do ČínyFoto Reuters

    Jeho setrvání v Realu viselo na vlásku, teď se situace změnila. Gareth Bale měl po výrocích kouče Zidana zamířit do Číny, nový šéf lavičky si nebral servítky a řekl, že velšského reprezentanta v kádru nechce. Pak se "Bílému baletu" zranil Marco Asensio a navíc čínské kluby nejsou ochotny zaplatit vysokou částku, kterou Real nastavil. Zůstane tak nechtěný Bale nakonec v Madridu?

    Paulo Dybala se ptal Cristiana Ronalda o radu. Hvězdný útočník mu Manchester United doporučilFoto Profimedia.cz

    Útočník Juventusu Paulo Dybala je taktéž jedním z horkých adeptů na změnu angažmá. Enormní zájem má Manchester United a pětadvacetiletý Argentinec se dokonce údajně zeptal o radu samotného Cristiana Ronalda. Hlavní hvězda italského mistra nakonec přesun do Manchestu odkývala. Juventus by mohl považovat jako protihodnotu Romela Lukaka, kterého má v oblibě kouč Maurizio Sarri.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud