3. listopadu 2020 • 10:45

Komise rozhodčích je kompletní! Bártu se Zahradníčkem doplnil Kureš

Autor: jav, šq
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se o víkendu opět rozjede FORTUNA:LIGA, nutně bude potřeba funkční komise rozhodčích. Ta má nyní kompletní podobu, k již dříve oznámenému tandemu Tomáš Bárta a Jan Zahradníček se připojil pravidlový expert Jiří Kureš. „Mohu potvrdit, že mě oslovil předseda Martin Malík. Nabídku jsem přijal,“ prohlásil již dříve pro iSport.cz. 



Ještě před víkendem bylo ve hře jméno bývalého šéfa sudích Jaroslava Melichara. Zkušený funkcionář a bývalý fotbalista se ovšem třetím členem nově vznikající komise rozhodčích nestal. Tříčlenný sbor naopak doplnil pravidlový expert Jiří Kureš.

„Mohu potvrdit, že mě oslovil předseda Martin Malík a že jsem tu nabídku přijal. Vždy jsem se snažil čistě odborně spolupracovat s každou komisí, ať ji vedla Dagmar Damková nebo Michal Listkiewicz,“ potvrdil Kureš pro iSport.cz.

Již dříve byli do komise jmenováni výkonný ředitel Ligové fotbalové asociace Tomáš Bárta a předseda sudích v řídící komisi pro Moravu Jan Zahradníček. S Kurešem je nyní tříčlenný tribunál kompletní.

Jeho složení schválil hlasováním per rollam výkonný výbor. Dohoda napříč FAČR a LFA je tímto konečná.

„Hledání osob, které by v dnešní obtížné době chtěly dělat tuto práci, navíc s omezeným mandátem, byla extrémně složitá,“ uvedl v tiskové zprávě předseda FAČR Martin Malík. „O to více si cením přístupu i odpovědnosti všech tří zmíněných pánů. Věřím, že jejich práce bude plně profesionální a transparentní, a v tomto směru bude také následně doceněna,“ dodal.

Se jmenováním provizorní komise byl spokojen i předseda LFA Dušan Svoboda. „Jsem rád, že se nám společně s FAČR podařilo najít řešení nelehké situace vyvolané odvoláním komise rozhodčích. Věřím, že jsme zvolili kvalitní, byť dočasné, složení aparátu, který zajistí rozhodčím odpovídající servis a podporu nutnou pro jejich výkony,“ prohlásil.

Kureš dlouhodobě působí v roli předsedy pravidlové komise, zároveň byl i členem bývalé komise rozhodčích pod vedením Jozefa Chovance. Nahradil v ní odvolaného Romana Hrubeše.

Fotbalová liga se má znovu rozjet v pátek. Svobodu rozčílila Plagova symbolika
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud