12. března 2021 • 20:41

Rozhodčí Pilný „vyloučil“ opozici, s převahou vyhrál a dál povede okres

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
12
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odpískáno, změna se nekonala. Zápas o to, zda Okresnímu fotbalovému svazu Trutnov bude opět velet rozhodčí Marek Pilný, měl navzdory vzepětí opozice jasný výsledek. Bývalý ligový sudí, který zaujal v roce 2016 opileckým skandálem při ligovém zápase Příbram-Slavia, porazil trenéra Starých Buků a mládeže MFK Trutnov Jiřího Skučka poměrem 25:11. Pilný vede okres vyjma pauzy po zbavení členství ve FAČR od roku 2004 a je řazen do tábora bývalého neformálního vládce českého fotbalu Romana Berbra. On sám to popíral.



S Pilným kandidovali další čtyři členové dosavadního výkonného výboru. Do jeho čela se sudí, jenž měl i dva roky zákaz činnosti, vrátil na začátku roku 2019, kdy byl zvolen jednoznačně 30 hlasy (čtyři delegáti se zdrželi, jediný byl proti). Tentokrát čelil protikandidátce, složené převážně z trenérů. Jeden z nich, Skuček, se postavil do jejího čela. Paradoxem je, že právě Trutnov, kde působí, stál za Pilným. To, že opozice nenašla výraznějšího lídra, stál lepší volební výsledek.

Pilný, který v současnosti píská v ČFL, čelil zejména ostré palbě klubu FC Vrchlabí. „Berbr byl jeho přímluvce. Slyšel jsem, že když o něm mluvil, tak Berbr byl pánbůh,“ tvrdil klubový prezident Tomáš Hladík. „S Berbrem jsem neměl žádné vztahy,“ namítal Pilný v rozhovoru pro server iSport.cz, který přinesl hlubší sondu do poměrů na Trutnovsku.

Vítězství sudího Marka Pilného na Trutnovsku se projevilo i při výběru členů výkonného výboru. Z jeho týmu bylo zvoleno pět mužů. Z tábora neúspěšného protikandidáta na předsedu Jiřího Skučka uspěl pouze Stanislav Ježek, šéf mládeže ve Dvoře Králové nad Labem. Další Skučkův člověk a dosavadní člen komise rozhodčích Miroslav Seidel po Pilného zvolení od kandidatury odstoupil.

Šílené VIDEO: Opilého sudího v Příbrami museli držet, aby nezlobil
Video se připravuje ...

Další VIDEO opilého sudího: Bodyguard ho vedl do kabiny, slávisté padali smíchy
Video se připravuje ...

Rozhodčí Marek Pilný
Rozhodčí Marek Pilný

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud