10. dubna 2021 • 09:30

Další kandidát na místopředsedu, jménem Moravy chce mluvit i Šidliák

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po období vyčkávání se začínají čím dál častěji hlásit zájemci o nejvyšší pozice v českém fotbale po pádu Romana Berbra. Zatímco na nejvyšší funkci šéfa fotbalové asociace se po Karlu Poborském rozhodl veřejně aspirovat Petr Fousek, tři zájemce už lze čerstvě evidovat i v případě pozice místopředsedy za Moravu, jíž nyní zastává Zdeněk Zlámal. K brněnskému podnikateli Václavu Salačovi a prostějovskému primátorovi Františku Jurovi přibude právník Jiří Šidliák.



Se svým záměrem se svěřil v dopise fotbalovým funkcionářům, zástupcům klubů i okresních a krajských svazů, kde jsou v plném proudu volby. „Dovoluji si Vám touto cestou oznámit, že jsem se po zralé úvaze rozhodl ucházet se na nadcházející valné hromadě o post místopředsedy FAČR za Moravu,“ napsal Šidliák a poděkoval za podporu, jíž už zaznamenal.

Zkušený právník, jehož advokátní kancelář má sídlo v Praze, působil několik let v Odvolací komisi FAČR. V roce 2018 však rezignoval poté, co došlo ke změně stanov, podle něho „velmi nešťastné“ a v neprospěch moravské komory i celého českého fotbalu.

Právě on zastupoval Moravu při jednání s delegací UEFA a FIFA, které chtěly zabránit patovým stavům při volbách předsedy FAČR. Nyní by Šidliák rád na své „angažmá“ v komisi navázal, a jak uvádí, nabízí hlavně své dlouholeté zkušenosti, právní erudici a znalost předpisů i fungování klubů a okresních a krajských svazů.

„Domnívám se, že nám všem jde (a musí jít) o to stejné, znovu pozvednout český a moravský fotbal, obnovit důvěru hráčů, fanoušků i sponzorů v nejmasovější sport v republice a vrátit fotbal na pozici, jakou si zaslouží,“ uvádí Šidliák.

Předpokládá se, že vedle Václava Salače a Františka Jury se pokusí o svou pozici zabojovat i stávající místopředseda Zdeněk Zlámal. Na místopředsedu za Čechy hodlá kandidovat lídr hnutí Nový fotbal – Nové tváře Martin Mulač. S napětím se čeká na rozhodnutí bývalého reprezentanta Vladimíra Šmicera. Valná hromada FAČR je naplánována na 3. června.

iSport podcast: Rozpadá se Berbrovo impérium? V českém fotbale opadá strach
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud