Jonáš Bartoš
6. června 2022 • 19:55

Beauguel: Upřednostním peníze. O konci v Plzni, byznysu i další kariéře

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokončil životní sezonu s báječným finále. Stal se nejlepším střelcem, útočníkem i cizincem FORTUNA:LIGY. Jean-David Beauguel přesto sbalí v Plzni kufry a po osmi letech opouští české fotbalové prostředí. Mohl snít o Lize mistrů, ale cílí na jiné priority. Pro francouzský server footmercato.net se třicetiletý útočník rozpovídal také o tom, jak uvažuje v souvislosti s hledáním nového klubu. „Nebral jsem tolik peněz, abych mohl říct, že jsem po kariéře zajištěný,“ pravil.



Beauguel zvládl v uplynulé ligové sezoně devatenáct gólů, čímž získal střeleckou korunu a vytvořil plzeňský rekord. Stal se zásadní postavou v cestě za ligovým titulem, střílel důležité branky a vydržel s formou i zdravím až na drobné výjimky celý ročník.

Během pompézních oslav potvrdil konec v západočeském klubu. Od července bude volným hráčem a může sondovat nabídky trhu. Na sportovní plány zájemců se rád podívá, ale rozhodnou jiné aspekty.

„V tuhle chvíli se nebojím říct, že upřednostňuju finanční stránku věci. Je mi třicet let, nejsem v situaci, že mám za sebou velkou kariéru v Ligue 1 s velkou výplatou. Nebral jsem tolik peněz, abych mohl říct, že jsem po kariéře zajištěný. Mou prioritou je hrát maximálně čtyři, pět let a našetřit další peníze,“ přiznal ve velkém rozhovoru pro francouzský server footmercato.net.

Třicetiletý dlouhán s jemnou technikou a brilantním zakončením už vnímá svou budoucnost ze širší perspektivy. Fotbal chce skloubit s dalšími aktivitami, které ho uživí po kariéře. Jeden směr se mu rýsuje - s kamarádem a někdejším spoluhráčem Princem Gouanem (naposledy hrál v Amiens, s Beauguelem nastupoval ve Waalwijku v sezoně 2013/14) založili investiční firmu.

Plzeňská mimořádná sezona: góly, které zajistily titul
Video se připravuje ...

„Pracujeme s jedněmi z největších investičních fondů v New Yorku, teď můžu říct, že se nám celkem daří. Může se stát, že se zaměřím ještě na něco jiného, ale tenhle projekt se mi líbí nejvíc, co bych mohl po kariéře dělat. Je to velice zajímavé. Společně s mým novým kontraktem ve fotbale to chci maximálně zúročit,“ pravil Beauguel.

Na konci fantastické titulové sezony ho přemlouvali plzeňští fanoušci, aby v týmu zůstal. Při oslavách na náměstí se často skandovalo jeho jméno, šéf klubu Adolf Šádek přinesl dokonce na pódium „smlouvu“, aby útočník podepsal další spolupráci. Beauguel zůstal stoprocentně rozhodnutý – Plzeň mu zůstane v srdci, ale vydá se jiným směrem.

„Řekl jsem agentovi, že chci počkat do konce sezony a makat na maximum. Chtěl jsem skončit v Plzni co nejlépe a jsem šťastný, že se to povedlo,“ uvedl francouzský snajpr. „Vnímal jsem fanoušky, někteří mě jednoduše milovali. Plakali, byly mezi nimi děti i jejich rodiče. Když jsme projížděli otevřeným autobusem městem a slavili titul, jeden z nich mi dokonce nabídl svou ženu,“ vzpomněl pikantní historku. „Dostal jsem spousty zpráv, bylo to něco neskutečného. Ozývali se mi i fanoušci Sparty a Slavie, že budu v lize chybět, že jsem byl dobrý fotbalista. Dosáhl jsem toho jako hráč barevné pleti z Francie, opravdu si toho moc vážím.“

Beauguel uzavřel náročnou sezonu, která ho stála spousty sil. „Teď si užívám dovolenou, byl jsem mentálně i fyzicky absolutně vyčerpaný. Ale z toho se rychle dostanu. Pak si sedneme s mým agentem. Začneme jednat a uvidíme, jaké budou možnosti,“ nastínil své další plány. Mluvilo se o lukrativní nabídce ze Singapuru, což by sedělo Beauguelovým představám.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud