22. července 2022 • 13:40

CEE Cup v Praze s Brazilci i Aston Villlou. Míč pro MS, finále v Ďolíčku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po tříleté covidové pauze se vrací mládežnický fotbalový turnaj CEE Cup. Na strahovském areálu Sparty, na Admiře v Kobylisích a ve finále tradičně ve vršovickém Ďolíčku se v termínu od 22. do 26. července představí šest mládežnických týmů v kategorii do 19 let. Triumf obhajují hráči Palmeiras z Brazílie, potrápí je pražská „S" nebo celek z Anglie?



Ve skupině A hraje Sparta s Palmeiras a mexickým Tigres. Ve skupině B zase narazí Slavia na anglickou Aston Villu a ukrajinské Dynamo Kyjev.

Ve skupinách se hraje od pátku do neděle pokaždé ve tři a v pět hodin odpoledne, v úterý jsou pak na programu zápasy o konečné pořadí.

Naposledy v roce 2019 se z výhry radovali mladíci z Palmeiras. „Jsme šťastní, že se můžeme vrátit do Prahy po třech letech od posledního turnaje, který se nám podařilo vyhrát. Je to velká příležitost konfrontace s hráči akademií jiných kontinentů, navíc s odlišnou životní kulturou," uvedl Joao Paulo Sampaio, generální manažer mládeže brazilského týmu.

„Je to jeden z největších turnajů této kategorie minimálně v Česku, patří k nejlepším v Evropě a je skvělé, že se koná v našem hlavním městě. Klobouk dolů před pořadateli, že přivezou takové týmy a zajistí pro ně tu nejlepší kompletní infrastrukturu," řekl trenér David Holoubek, který v minulosti vedl na turnaji výběr Sparty.

Dřív si na této akci v Praze zahráli i Matěj Pulkrab, Tomáš Souček, Alex Král, Adam Hložek nebo naposledy třeba Adam Karabec. „Určitě zase uvidíme výborné hráče, kteří se v budoucnu někde prosadí," doplnil Holoubek.

Zaplněný Ďolíček na finále CEE Cupu
Zaplněný Ďolíček na finále CEE Cupu

Turnaj řídí nadějní mezinárodní rozhodčí z Německa, Nizozemska, Polska a Maďarska. Zápasy budou přenášeny živě na videostreamu.

Hraje se s míčem adidas Al-Rihla, připraveným pro podzimní mistrovství světa v Kataru. Finálový program v Ďolíčku nabídne i soutěž s Tomášem Junem, bývalým útočníkem Sparty.

„Považujeme za důležité podporovat mládežnický fotbal a je nám ctí poskytnout náš stadion pro finále tak významného turnaje. Bude to jistě skvělá inspirace i pro naše mladé hráče," prohlásil ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

Výnos z prodeje vstupenek půjde na zakoupení vybavení pro nemocnici v ukrajinském Charkově.

„Je pro nás velkou poctou i příležitostí být součástí tohoto turnaje, kde se představí produkce akademií předních klubů z celého světa. A v době, kdy naše země trpí válkou a stadiony jsou ostřelovány ruskými raketami, takto můžeme podpořit fotbal na Ukrajině. Dát mladým fotbalistům příležitost k růstu i v tak těžké době," dodal Serhij Mochnyk, zástupce generálního ředitele Dynama Kyjev.

Program CEE Cupu 2022

Skupina A - Strahov
22. 7. 15.00 AS Sparta Praha – Tigres
23. 7. 15.00 Palmeiras – Tigres
24. 7. 15.00 AS Sparta Praha – Palmeiras

Skupina B - Strahov
22. 7. 17.30 SK Slavia – Aston Villa
23. 7. 17.30 Dynamo Kyjev – Aston Villa
24. 7. 17.30 SK Slavia – Dynamo Kyjev

O umístění
26. 7. 9.00 Admira: o 5. místo
26. 7. 11.15 Admira: o 3. místo
26. 7. 18.00 Bohemians 1905: finále

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud