Adam Lacek
26. července 2022 • 11:23

Finálová „válka“. Plážový titul slaví Bohemians, Slavii udolali na penalty

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále, které mělo všechno! Letošní bitva o titul ve Fortuna Beach Soccer League, nejvyšší české soutěži v plážovém fotbale, nabídla úchvatnou podívanou mezi Bohemians a Slavií. Vyrovnaný a vyhecovaný duel dvou nejlepších týmů posledních let musely rozhodnout až pokutové kopy. V nich slavili svůj šestý titul v historii „klokani“ (6:6 a 5:4 na penalty). „Takovou válku jsem snad ještě v životě nestačil,“ hodnotil finálový zápas kapitán Filip Vyhnal.



O českém mistrovi se rozhodovalo v už tradičním turnaji Final Four. Nejlepší čtyři týmy po základní části? Bohemians, Slavia, Motorlet a Villagers Uherské Hradiště. V Praze-Radlicích panovalo v neděli krásné počasí, přišla i slušná divácká kulisa. Další fanoušci mohli sledovat atraktivní zápasy u televizních obrazovek.

Úvodní semifinále ovládli vítězové základní části z Bohemians. Ale měli namále. Po dvou třetinách sice vedli o čtyři góly, v závěrečném dějství se ovšem „Vesničani“ z Uherského Hradiště dotáhli na rozdíl jedné branky. „Už jsme si mysleli, že je to vyhrané, začali jsme vymýšlet kraviny. Ale myslím si, že až na tenhle krátký výpadek, jsme ten zápas odehráli dobře,“ zmínil Filip Vyhnal konečnou výhru 7:5.

Druhé semifinále už bylo mnohem jednoznačnější: Slavia smetla Motorlet 9:1. Bitva o titul tak měla předpokládané složení, Bohemians se Slavií se ve finále potkávají pravidelně od roku 2019. Oba celky jsou složené z českých reprezentantů, kamarádství jde ale na hřišti vždy stranou.

Jak po zápase poznamenal Vyhnal, šlo opravdu o válku se vším všudy. Skóre se posouvalo ze strany na stranu. Když čtyři minuty před koncem poslal Pavel Stejskal z penalty „klokany“ do vedení 6:5, už sahali Bohemians po titulu. Jenže 40 vteřin před koncem znovu srovnal svým čtvrtým gólem v utkání Daniel Valeš. Prodloužení nerozhodlo, mistra tak musel určit až penaltový rozstřel. V něm jako jediný neuspěl slávista Jakub Pekárek.

Slávisté po finále sportovně gratulují vítězům z Bohemians
Slávisté po finále sportovně gratulují vítězům z Bohemians

„To je zápas, jaký chceš hrát. Finále nechceš vyhrát 7:1, ale mít to přesně takhle. Mohli jsme vyhrát 6:5 ještě normálně v základní hrací době, penalty být nemusely, ale tohle se nezapomene. Tohle jsou zápasy, které každý miluje. Bylo to fifty fifty, úplně vyrovnané,“ vyprávěl šťastný Andy Körtvélyeši.

Bohemians získali svůj šestý titul v historii, na trůn se vrátili znovu po dvou letech. Mistrovský pohár se posledních pět let pravidelně přesouvá právě mezi „klokany“ a „sešívanými“. „Hrozně jsme to chtěli. Řekl bych, že možná ještě víc než před dvěma lety. Když jsme to loni ztratili, tak jsme byli hodně hořký…“ řekl Vyhnal, který zároveň prozradil, že vpředvečer Final Four se celý tým stmelil při společném večeru.

Bohemians jako nový český mistr mají možnost vyrazit na Euro Winners Cup, obdobu Ligy mistrů v plážovém fotbale. Ten se pravidelně hraje v červnu v portugalském Nazaré.

Výsledky Final Four Fortuna Beach Soccer League

1. SEMIFINÁLE: BS Bohemians Praha 1905 - BS Villagers Uherské Hradiště 7:5
2. SEMIFINÁLE: BS Slavia Praha - SK Motorlet 9:1
UTKÁNÍ O 3. MÍSTO: BS Villagers Uherské Hradiště - SK Motorlet 5:0
FINÁLE: BS Bohemians Praha 1905 - BS Slavia Praha 6:6 (5:4 na penalty)

Individuální ocenění

NEJLEPŠÍ HRÁČ: Jakub Janík (BS Villagers Uherské Hradiště)
NEJLEPŠÍ STŘELCI: Daniel Valeš (BS Slavia Praha) a Michal Salák (BS Bohemians Praha 1905) - 14 gólů
NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ: Patrik Malina (BS Bohemians Praha 1905)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud