12. dubna 2022 • 19:52

Jihlava - Vsetín 1:0. Baráž o extraligu si zahraje Dukla, rozhodl Seman

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Jihlavy slaví triumf v první lize a zajistili si účast v baráži o extraligu proti Kladnu. V šestém finále play off druhé nejvyšší soutěže porazili svěřenci trenéra Viktora Ujčíka Vsetín 1:0 a ovládli sérii 4:2 na zápasy. Branku vstřelil v 18. minutě Filip Seman. Ruský gólman Dukly Maxim Žukov udržel popáté v letošním play off čisté konto.



Souboj s Rytíři o účast mezi elitou začne v neděli v Chomutově, kde Středočeši při rekonstrukci svého stadionu v této sezoně nastupují. Jihlava, které v československé lize získala 12 mistrovských titulů, ovládla druhou nejvyšší soutěž popáté v historii. Povedlo se jí to v první sezoně 1956/57 a pak v letech 2000, 2004 a 2016. Od sestupu v roce 1999 hrála Dukla v extralize jen v ročnících 2004/05 a 2017/18.

Jihlava nastoupila už s obráncem Danielem Kowalczkykem, který se vrátil po dvouzápasové pauze po disciplinárním trestu. Vsetínu naopak chyběl zraněný bek Jiří Říha.

Dukla byla aktivnější, ale gólman Málek odolával i při Smetanově čtyřminutovém vyloučení, kdy měl největší šanci Zadražil, ale z dorážky po Kowalczykově střele neuspěl. V 15. minutě se objevil sám před vsetínským gólmanem Harkabus, skóre však neotevřel. Domácím se to povedlo v čase 17:47 krátce poté, co přečkali tlak Vsetína. Menšík našel volného Semana, který zády k brance bekhendem překonal Málka.

Na přelomu první a druhé třetiny se domácí ubránili při Čermákově vyloučení a v další přesilovce Valachů během Čachotského trestu neprostřelil Žukova Pšurný. S průnikem před jihlavskou branku neuspěl ani Vlach. Dukla držela po dvou třetinách stále těsný náskok i poté, co se sirénou domácí obrana zblokovala Klímkovu dorážku.

V úvodu třetí části mohl zvýšit Seman a ve 47. minutě měl další šanci Dukly Havránek. Málek nedovolil pojistit náskok ani Zadražilovi a Čermák neměl přesnou mušku. Vsetín, který skončil po základní části druhý dvě pozice před Jihlavou, se místo snahy o vyrovnání bránil tlaku Dukly. Málek musel krýt i ránu Čachotského.

Snaha Valachů narážela na pevný val domácích či na Žukova. Vsetín se ještě ubránil při Bergerově vyloučení, v posledních třech minutách už manko nedohnal.

Hlasy trenérů:

Karel Nekvasil (Jihlava): „Potvrdilo se, že první vstřelený gól znamená vítězství. I když si myslíme, že v prvních dvou třetinách jsme si místy koledovali. Pořád jsme tam vkládali nějaké věci navíc, ale třetí třetinu jsme odehráli úplně skvěle a tam už jsme Vsetín do ničeho nepustili. Samozřejmě výborný výkon zase předvedl Max (Žukov), který nás podržel. Neskutečný bojovný výkon podal celý tým. To platí i o celé sérii. Klíčová byla první třetina v pátém zápase, kterou jsme vyhráli 4:0, a potom rozdíl v gólmanech. Kluci teď dostanou volno. Bolístky po vyhraném finále jdou stranou, to se léčí rychle.“

Jan Srdínko (Vsetín): „Musím pogratulovat Jihlavě k vítězství. V tuto chvíli v nás přetrvává zklamání. Když se ohlédneme, čím jsme si prošli, že nás vesměs v celé sezoně provázela různá zranění, tak kluky musíme pochválit. Série byla nesmírně vyrovnaná. Rozhodovaly maličkosti. Dá se říct, že Jihlava byla efektivnější v zakončení než my, to rozhodlo. Celkově rozhodly ty dva zápasy tady v Jihlavě, kdy jsme nevstřelili ani gól, a pokazili jsme si (pátý) zápas ve Vsetíně, kdy jsme prohospodařili první třetinu. Čtyřgólovou ztrátu v play off je hrozně těžké otočit, i když se hra pak rapidně zlepšila.“

Góly

Domácí: 17:47. F. Seman

Hosté:

Sestavy

Domácí: Žukov (A. Wolf) – L. Mareš, Bilčík, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, P. Čermák, M. Juda.

Hosté: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, Š. Jenáček, Jerofejevs, J. Jenáček, Štach (A), Vosátko – Jonák (C), Pšurný, Hořanský – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Gago, Venkrbec, Rob – Vítek, D. Březina, Klímek.

Rozhodčí

Pešina, Wagner – Polonyi, Zídek

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

Valaši drží pospolu. Jak vypadá hokej ve Vsetíně a unikátní atmosféra Na Lapači?
Video se připravuje ...

HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

VHK Vsetín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud