Michal Koštuřík
1. května 2022 • 09:28

Přestupová pecka v Chance lize! Vsetín sebral Jihlavě největší hvězdu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třeskavý hokejový transfer na trase Jihlava-Vsetín. Ambiciózní Valaši při plánovaném odchodu talentovaného Jakuba Málka do zámoří posilují brankoviště o nejlepšího gólmana Chance ligy. Z Vysočiny přetáhli Rusa Maxima Žukova (22), který je dva roky po sobě deptal v play off. Od nové sezony ho budou mít na své straně.



Nový jednatel Vsetína Petr Neumann, jenž nahradil Daniela Tobolu, si připsal výrazný úlovek. Rodák z Kaliningradu je záruka kvality a perspektivy. V Jihlavě byl dvě sezony dominantní oporou. Nyní má pomoct s návratem do extraligy velkému konkurentovi v Chance lize. „Jsme velmi rádi, že jsme získali takto kvalitního brankáře. Bylo to náročné, dlouho jsme jednali, ale podařilo se. Max má svoji kvalitu,“ těšil se z posily kouč Roman Stantien, jenž u týmu pokračuje s asistentem Janem Srdínkem.

Pro Jihlavu je Rusův odchod rána. Na Vysočině doufali, že plodná spolupráce bude pokračovat. Už proto, že si tam Žukov našel přítelkyni. „Smlouvu jsme mu nabídli,“ sdělil jednatel klubu Bedřich Ščerban na konci tohoto ročníku. „Zdomácněl tu, je v pohodě, spokojený. Líbí se mu tady. Fanoušci Maxe zbožňují. Vzali ho za svého, považují ho za Dukláka. V kabině je taky oblíbený a nechce se vrátit do Ruska. Tohle všechno nám hraje do karet,“ domníval se.

Maxim Žukov se přesouvá z Jihlavy do Vsetína
Maxim Žukov se přesouvá z Jihlavy do Vsetína

Dvaadvacetiletý brankář na sebe během play off upozornil nejen výbornými výkony, ale i ruskými symboly na helmě. Pro baráž s Kladnem si vlajku své rodné země radši přelepil, ať během války na Ukrajině nedráždí ještě víc.

Vsetín kromě něj získal útočníky Romana Přikryla z Litoměřic, Petera Líchance z Jihlavy, Štěpána Bláhu z Ústí nad Labem či Jana Štefku z Prostějova. V mužstvu končí například Roman Vlach, Adam Zeman, Roman Pšurný, David Březina či Lukáš Buchta.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud