24. března 2024 • 20:50

První liga: Vsetín je výhru od finále, Zlín udolal Litoměřice a srovnal sérii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína vyhráli ve čtvrtém utkání semifinále play off první ligy v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 3:1 a jediná výhra je za stavu 3:1 na zápasy dělí od třetí účasti ve finále za sebou. Obhájce vítězství v druhé nejvyšší soutěži Zlín zdolal doma Litoměřice 3:2 v prodloužení a vyrovnal na 2:2. Série hrané na čtyři vítězné zápasy budou pokračovat v úterý ve Vsetíně a Litoměřicích.



Vsetín vyhrál i druhý venkovní duel a navázal na sobotní vítězství 4:3. Proti Dukle zvítězil podesáté z posledních jedenácti utkání. Pod dnešní úspěch Valachů se podepsal třemi body za dvě branky a jednu asistenci lotyšský útočník Patriks Zabusovs.

Ve 12. minutě našel Zabusovs před brankou Štěpána Matějčka, který vyzrál na Adama Berana a otevřel skóre. V čase 17:38 v přesilové hře při vyloučení Adama Hořanského vyrovnal z dorážky Richard Cachnín. Nerozhodný stav vydržel až do 54. minuty, kdy nahození Madse Larsena tečoval za Berana Zabusovs. Stejný hráč zpečetil výsledek 14 sekund před koncem při power play Jihlavy gólem do prázdné branky.

Zlín po sobotní porážce 1:5 do čtvrtého zápasu vstoupil dobře. V čase 3:58 se protlačil do šance Michal Gago a překonal Oldřicha Cichoně. V 7. minutě po přihrávce Martina Nováka zamířil do odkryté branky Fin Mikko Salmio a zvýšil. Ve třetí třetině ale opět úřadoval litoměřický útočník Filip Kuťák, který v minulém utkání pomohl k úspěchu Stadionu hattrickem.

Po 73 sekundách se po přihrávce Přemysla Svobody trefil z levého kruhu a tři sekundy před koncem při vyloučení Petra Holíka za zdržování hry porušením postupu na vhazování překonal Daniela Hufa při power play v šesti proti čtyřem střelou z hranice pravého kruhu. V čase 71:23 rozhodl ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov, který po střele Pavla Sedláčka dorazil bekhendem puk za Cichoně.

Jihlava - Vsetín 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 18. Cachnín - 54. a 60. Zabusovs, 12. Matějček. Rozhodčí: R. Svoboda, Zeliska - Štěpánek, Dědek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 2500. Stav série: 1:3.

Zlín - Litoměřice 3:2 v prodl. (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
Branky: 4. Gago, 7. Salmio, 72. Sadovikov - 42. a 60. Kuťák. Rozhodčí: Horák, Kostourek - Pěkný, Peluha. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5094. Stav série: 2:2.

Další program:
Úterý 26. března - 5. zápasy:
17:30 Vsetín - Jihlava, Litoměřice - Zlín.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud