Adam Lacek
26. srpna 2020 • 12:07

Hanzal už zase pálí! Založil nový tým, zlákal i další bývalé hvězdy NHL

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za poslední dvě sezony odehrál jen sedm utkání. Martin Hanzal nicméně brusle na hřebík definitivně ještě nepověsil. Se svým starším bratrem Jiřím a kamarádem Františkem Mrázkem od ledna pracovali na vytvoření nového týmu. HC Samson České Budějovice má za sebou historicky první přípravný duel, sám bývalý útočník Arizony či Dallasu se na výhře 4:2 v Soběslavi podílel dvěma góly. A na soutěžní utkání přivábil i další bývalé hvězdy – Radima Vrbatu, Rostislava Kleslu či Václava Nedorosta.



Martin Hanzal podepsal v létě 2017 tříletý kontrakt s Dallasem za více jak 14 milionů dolarů. Za tři ročníky nicméně naskočil jen do 45 duelů, ten poslední kvůli vleklým zdravotním problémům vynechal úplně. Hokej na profesionální úrovni už si s největší pravděpodobností nezahraje, byť mu je stále teprve 33 let.

Na začátku roku se pustil do trochu jiného projektu. „Začali jsme v lednu a pořád máme dost práce a starostí,“ prozradil v polovině června pro web jchokej.cz. Se svým bratrem Jiřím a bývalým extraligovým hokejistou Františkem Mrázkem založili v Českých Budějovicích nový hokejový tým – HC Samson.

„S myšlenkou přišel Franta Mrázek. Vzali jsme to jako super nápad. Kolem nás je spousta kluků, našich kamarádů, kteří už nehrají vrcholově, ale rádi si prodlouží kariéru, když dostanou možnost hrát doma a vyhnou se dalekému cestování,“ zmínil Hanzal.

Martin Hanzal se na výhře 4:2 proti Soběslavi podílel dvěma góly
Martin Hanzal se na výhře 4:2 proti Soběslavi podílel dvěma góly

Samson se od nové sezony zapojí do Jihočeského krajského přeboru, tedy čtvrté nejvyšší soutěže v Česku. Domácí zápasy bude hrát v Hokejovém centru Pouzar a spolupracovat bude s druholigovým David Servisem. Klub už odtajnil i své dresy, které jsou čisté bez reklam. „Jako je zvykem v NHL,“ dodal Hanzal.

Nový klub má za sebou už i první přípravný duel. Minulý týden nastoupil Samson na ledě Soběslavi, dalšího účastníka krajského přeboru. Poprvé od 23. prosince 2018 se v utkání objevil i Hanzal, který se na výhře 4:2 podílel dvěma brankami.

Už na začátku léta se s novým klubem spojovala zajímavá jména. V úterý Samson spekulace potvrdil, jeho dres kromě Hanzala obléknou i další bývalé hvězdy NHL – Radim Vrbata, Rostislav Klesla a Václav Nedorost. Všichni čtyři dohromady mají na kontě v součtu včetně play off v NHL 2581 zápasů!

Společně by měli nastoupit v prvním soutěžním utkání 19. září proti Hluboké. Další starty zatím nejsou jisté, jelikož Nedorost působí jako sportovní ředitel Mladé Boleslav, se kterou je stále spojen i Vrbata, a Klesla trénuje ve Vítkovicích.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud


Články odjinud