Jakub Hlaváč
5. září 2013 • 11:30

To je balík! Hokejový Lev má 2,5krát větší rozpočet než fotbalová Sparta

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Munice není problém. Tedy ve Lvu rozhodně ne. Do nového ročníku vstupuje s rozpočetem 734 milionů korun. Přesně tolik spolyká sezonní provoz jeho hokejového souhvězdí. Pro srovnání: stejnou částkou byste mohli financovat fotbalovou Spartu i Plzeň zároveň a ještě by zbylo.



Skupovali slavná jména, pracovali se štědrými dotacemi majitelů. V Praze po premiérové sezoně v KHL přezbrojili. Vyhnali slovenskou legii a při letním lanaření posil rozhodně nebyli za chuďase.

„Rozpočet jsme oproti minulému ročníku navýšili o 50 procent a tyto peníze šly především na platy a motivační bonusy,“ pochvaluje si Rašíd Chabibulin, sportovní ředitel Lva. „Máme hodně nových hráčů. Ale zároveň jsme udrželi naše největší opory,“ pokračoval.

Srovnání rozpočtů 

Lev 734 milionů
Fotbalová Sparta 300 milionů
Fotbalová Plzeň 200 milionů

Platové rozpočty v KHL

1. Petrohrad 763 milionů
2. Kazaň 651 milionů
3. Magnitogorsk 620 milionů
4. Ufa 607 milionů
5. CSKA Moskva 579 milionů
8. LEV 445 milionů
27. Slovan 111 milionů

Především on je architektem mezinárodní party, kterou bude táhnout osm mistrů světa a dohromady má na kontě 1589 startů v NHL. To už má zaručit dostatečnou kvalitu pro atakování horních pozic tabulky.

„Cíle se pochopitelně oproti naší premiérové sezoně zvýšily. Chceme přejít minimálně přes první kolo play off . Cokoliv jiného budeme považovat za neúspěch,“ zdůrazňuje ruský manažer. Díky od něj slyšeli majitelé klubu Petr Speychal a Jevgenij Myškovskij.

Právě tito dva podnikatelé společnými silami rozpohybovali v Česku nevídaný projekt. Žádná jiná tuzemská sportovní organizace si nemůže dovolit za sezonu utratit více peněz. Jenom na platy vydá 445 milionů korun.

Fotbalová Plzeň, hrdá účastnice Ligy mistrů, na celkový provoz potřebuje 200 milionů. Její konkurent z Letné a donedávna vládce finančních žebříčků o 100 milionů více. Oproti Lvu jsou to skromné částky.

Nové dresy pro pražský tým doznaly drobných úprav
Nové dresy pro pražský tým doznaly drobných úprav

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud