11. září 2011 • 17:55

Eliáš se klaněl mrtvým kamarádům: Bolest národa byla obrovská

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Povídal se slzami v očích, právě se loučil s kamarády, skvělými spoluhráči. Patrik Eliáš smutnil stejně jako celý hokejový národ. Včera stál na pódiu, když se desetitisíce fanoušků přišly poklonit Janu Markovi, Josefu Vašíčkovi a Karlu Rachůnkovi, kteří zemřeli při středeční tragické nehodě letadla v Jaroslavli.



Už se měl chystat na novou sezonu, být v New Jersey. Místo toho prožil Patrik Eliáš děsivé dny.

„Při odletu nám dcera spadla na hlavičku a museli jsme s ní do nemocnice. Naštěstí je v pořádku. Ale ta další zpráva, kterou středa přinesla, je hrozná,“ vracel se k okamžiku, když se dozvěděl o neštěstí, při kterém zemřelo 43 lidí.

Při nedělním pietním aktu stál po celou dobu na pódiu a spolu s hokejovými fanoušky opět sledoval nejlepší akce svých mrtvých přátel. „Hlavou mi běželo, co jsme spolu prožili. Hlavně poslední mistrovství světa, kde jsem hrál s Karlem a Honzou. A Pepu jsem hodně poznal na olympiádě ve Vancouveru,“ říkal smutným hlasem.

Na každého měl speciální vzpomínku. „Vybavovali se mi, když se o nich mluvilo. Bylo toho hodně, hlavně s Karlem Rachůnkem jsem se znali opravdu dobře,“ pokračoval reprezentační útočník. Slzám se ani nebránil, v očích je měli takřka všichni.

A Eliáš byl moc rád, kolik lidí se na Staroměstském náměstí v Praze sešlo, aby naposledy řeklo sbohem. „Bolest celého národa je obrovská. Fanoušci přišli stejně jako chodí na oslavy a to je od nich krásné. I já jsem byl moc rád, že jsem se nakonec mohl přijít osobně rozloučit,“ dodal.

Mezi loučícími se kolegy zemřelých hokejistů byl i trenér a hokejový funkcionář Slavomír Lener (vlevo), úplně vpravo Patrik Eliáš.
Mezi loučícími se kolegy zemřelých hokejistů byl i trenér a hokejový funkcionář Slavomír Lener (vlevo), úplně vpravo Patrik Eliáš.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud