12. prosince 2011 • 18:10

Jaroslavl zase žije hokejem, poprvé po tragédii vyhrála. Favorita smetla 5:1

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři měsíce utekly, kolem hokejové haly v Jaroslavli stále hoří svíčky a leží květiny. Tragickou událost v sobě obyvatelé ruské metropole nepřestali nosit. Přesto se v pondělí odehrálo první utkání letošní sezony, rezervní tým Lokomotivu hrající v nižší VHL se postavil Almetyjevskevu. Reakce fanoušků? Vyprodaný stadion během 4 hodin! Následná reakce hráčů? Destrukce druhého týmu tabulky 5:1...



Hokejový život je zpět v Jaroslavli. Ale nikdo nezapomněl, co se stalo. Utkání nižší VHL, kam se opět zařadil i rezervní tým Jaroslavle, začalo videoprojekcí na kostce nad ledem, která se přenášela i přímo na led a kde byl věnován prostor každému z tragicky zesnulých.

Díváci tleskali, ale mlčeli, každý si připomněl událost, na kterou se snaží už týdny zapomenout. Většina z nich držela nad hlavou klubové šály, se jmény svých oblíbenců, jež byli 7. září 2011 na palubě zříceného letadla.

Zamlklí hokejisté obou týmů se smutně dívali ke stropu haly a po minutě ticha a ruské hymně poklepali holemi a snažili se myslet jen na utkání. To dokonce pro velké očekávání živě vysílala sociální síť Youtube.

V první třetině se ještě hrálo dost vlažně, zápas měl tempo, ale bylo vidět, že hráči mají k podzimním událostem respekt. Když přišel náznak přitvrzení hry, soupeři se lehce sekli holí a poté si spíš přátelsky poklepali po chráničích a odjeli každý na svou střídačku.

Hokejisté Jaroslavle poslouchají ruskou hymnu před prvním duelem ve VHL po tragické nehodě
Hokejisté Jaroslavle poslouchají ruskou hymnu před prvním duelem ve VHL po tragické nehodě

Ve vynikající atmosféře první skórovali domácí, a to ve 14. minutě. V hale opět začala hučet lokomotiva, jak je v Jaroslavli typické po vstřelení branky a aréna se hlukem musela klepat v základech.

Fanoušci Jaroslavle se radují z gólu v prvním zápase po letecké katastrofěFoto ČTK/AP

Ve druhé třetině už se hrálo pořádně do těla, ale bez zákeřností. Ve 23. minutě přidali domácí další branku a ve třetí třetině po další trefě už pluly halou i mexicé vlny.

Vítězné utkání ale rozradostnilo nejen domácí fandy, nebyl asi nikdo, kdo by tento den úspěch Jaroslavli nepřál. Pro fanoušky tak výsledek ve finále nebyl úplně důležitý.

Signál vyslaný do světa je jasný: hrdinové nebudou zapomenuti, ale Jaroslavl je zpátky na hokejové mapě!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud