26. září 2013 • 18:12

Nevzdal to a zazářil! Brankář Záhřebu fantasticky vymazal šanci Petrohradu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V KHL se sice tým Medveščaku Záhřeb zatím hlavně rozkoukává, jeho zápasy ale často nabízí atraktivní podívanou. Tým z nehokejové lokality v úterý skalpoval supersilný Petrohrad a pomohl k tomu i senzační zákrok kanadského brankáře Marka Dekanicha.



Nikdy se nevzdávat, to je základní pravidlo pro každého gólmana. Protože ať se situace na ledě občas může zdát sebemíň východná, skok do vzduchu nebo natažená lapačka někdy se štěstím může zachytit puk mířící do brány. A ze zoufalosti se tak stane fantastický zákrok.

Přesně taková situace se povedla Marku Dekanichovi v utkání proti Petrohradu. Bývalý brankář Nashvillu Predators ležel na boku mimo svou obvyklou gólmanskou pozici a z celé brány zakrýval pouze brankovou čáru. Svou holí. A přesně do ní se trefil petrohradský Alexandr Kučerjavenko.

Šestadvacetiletý útočník a autor deseti branek v loňském ročníku jen kroutil hlavou a nemohl uvěřit, co právě nedal. I díky této neproměněné šanci pak Petrohrad na ledě nováčka musel skousnout porážku 3:4 po samostatných nájezdech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud