5. prosince 2014 • 10:38

Reprezentační brankář Salák odchází z Petrohradu do Novosibirsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Alexander Salák bude po nedávném předčasném konci angažmá v Petrohradu i nadále působit v Kontinentální lize. Reprezentační gólman podle informací ruských médií podepsal smlouvu se Sibirem Novosibirsk.



O novém angažmá Saláka dopoledne informovala ruská média, odpoledne výměnu potvrdili zástupci Sibiru. Původně měl český brankář zamířit do Novosibirsku jako volný hráč, oficiálně se však jedná o výměnu.

Koskinen, který se už stejně jako Salák připojil k novému týmu, v Novosibirsku skončil z finančních důvodů. Klesající kurz rublu vůči euru totiž snížil jeho plat a Novosibirsk nesouhlasil s úpravou smlouvy. Petrohradu své služby údajně nabídl sám.

"Informace zevnitř klubu nebudeme zveřejňovat. Mohu pouze říct, že k výměně došlo na základě Koskinenovy iniciativy. Situace se dostala do bodu, kdy už nebylo možné, aby Mikka pokračoval v Sibiru," uvedl generální manažer Kirill Fastovskij. Zprávy o tom, že Koskinen odmítl dále v Novosibirsku chytat, nechtěl komentovat.

Salák chytal v Petrohradu od loňského roku a na konci této sezony mu měla vypršet dvouletá smlouva. V závěru listopadu jej ale klub vyřadil z kádru, což však doposud oficiálně nepotvrdil.

"Měli jsme několik možností, jak Koskinena nahradit. Nakonec jsme dospěli k rozhodnutí, že nikoho lepšího než Saláka nenajdeme. Věříme, že se u nás bude Alexandrovi dařit," řekl Fastovskij, který ale zároveň přiznal, že Salák momentálně není v ideální kondici. Dva týdny se připravoval individuálně mimo tým SKA.

V sezoně odchytal strakonický rodák za Petrohrad 19 zápasů, připsal si 14 výher a měl úspěšnost zásahů 91,4 procenta. Za Petrohrad odehrál Salák celkem 63 utkání.

V Novosibirsku, který je aktuálně pátý ve východní konferenci KHL, by měl vytvořit dvojici s Nikitou Bespalovem. Sibir nyní čekají čtyři domácí zápasy za sebou, nejdříve se utká v pondělí 8. prosince s Čeljabinskem. Je velmi pravděpodobné, že do této série už zasáhne i Salák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud