12. listopadu 2018 • 20:45

Hrachovina vychytal Astaně výhru, Jekatěrinburg prohrál podruhé v sezoně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Dominik Hrachovina se 35 úspěšnými zákroky podílel v KHL na vítězství hokejistů Barysu Astana na ledě Novosibirsku 2:1 v prodloužení. K výhrám v pondělí pomohli i další čeští gólmani Dominik Furch z Čerepovce a Alexander Salák z Jaroslavle. Lídr soutěže Jekatěrinburg bez zraněné brankářské opory Jakuba Kováře prohrál 2:5 v Petrohradu a utrpěl teprve druhou porážku v sezoně.



Hrachovina inkasoval jen ve dvojnásobném oslabení. Ve 30. minutě při vyloučení dvou hráčů kazašského celku vyrovnal na 1:1 Dmitrij Sajustov.

Další šance Novosibirsku Hrachovina pochytal. Ohánět se musel hlavně ve druhé třetině, v které na něj šlo 22 střel. O výhře Barysu rozhodl v 64. minutě pěknou individuální akcí Curtis Valk.

Astana vyhrála podeváté z posledních deseti utkání a ve Východní konferenci je třetí. Novosibirsk utrpěl pátou porážku za sebou a je nejhorším týmem soutěže.

Čerepovec po sérii čtyř porážek zdolal Vladivostok 2:1 po samostatných nájezdech. Furch pochytal v zápase 20 střel. Salák slavil s Jaroslavlí výhru 4:2 na ledě Viťazu, jehož hráči na něj vyslali jen 18 střeleckých pokusů.

Jekatěrinburg prohrával s Petrohradem už 0:5. Kovářova kolegu Vladimira Sochatského překonal mimo jiné třikrát Maxim Karpov. Avtomobilist snížil dvěma góly až v závěrečných třech minutách.

Bývalý kouč české reprezentace Josef Jandač mohl vedle pondělních 50. narozenin oslavit i tvrdě vybojované vítězství. Magnitogorsk vyhrál na ledě Spartaku Moskva 5:4 po samostatných nájezdech.

Přitom v úvodu Metallurg vedl 2:0 a 3:1 i díky třem zásahům Nikolaje Kuljomina, který stihl hattrick za 15 minut a 43 sekund. Rychleji se to v historii KHL povedlo jen dvěma hráčům. Rekordmanem je Fin Niklas Hagman, který v roce 2014 v dresu Jokeritu Helsinky proti Nižněkamsku nasázel tři góly za 13 minut a 36 sekund.

Spartak ale otočil na 4:3 a porážku Magnitogorsku odvrátil v čase 59:48 Viktor Antipin. V rozstřelu pak uspěl pouze první exekutor hostů Pavel Varfolomejev.

Pondělní výsledky KHL:

Novosibirsk - Barys Astana 1:2 v prodl.,
Čerepovec - Vladivostok 2:1 po sam. nájezdech,
Dinamo Minsk - Čeljabinsk 3:1,
Omsk - Chabarovsk 3:0,
Petrohrad - Jekatěrinburg 5:2,
Spartak Moskva - Magnitogorsk 4:5 po sam. nájezdech,
Viťaz Podolsk - Jaroslavl 2:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud