22. června 2022 • 16:35

Červený volí KHL. Jako první Čech podepsal v Rusku po startu války

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Rudolf Červený se rozhodl vrátit do Kontinentální hokejové ligy, kterou po ruské invazi na Ukrajinu většina zahraničních hráčů opustila. Podle serveru Sport-Express se bývalý reprezentant dohodl na angažmá s Vladivostokem.



Dvaatřicetiletý odchovanec Českých Budějovic před minulou sezonou podepsal smlouvu s Dinamem Riga, které po ruské invazi na Ukrajinu z KHL odešlo. Červený dohrál sezonu ve finské lize za Kärpät Oulu. Do ruské soutěže se rozhodl vrátit, přestože za to hráči často čelí kritice.

„Situaci ve světě samozřejmě s klukama rozebíráme, je to naše práce. Bavíme se o všem. A ne každý se na to dívá stejně, je to ryze individuální. Konečné slovo má vždy hráč, nikdo jiný,“ řekl serveru Sport.cz Michal Sivek z agentury Eurohockey Services, která Červeného zastupuje. „Transfery mimo republiku řeší z velké části naši partneři v zahraničí. Je pouze na klientech, jakou z nabídek si nakonec vyberou,“ uvedl Sivek.

Ve Vladivostoku má na příští sezonu platnou smlouvu obránce Libor Šulák, který prodloužil kontrakt v lednu před ruskou invazí. V Chabarovsku je vázán další bek Michal Jordán, který loni v květnu prodloužil smlouvu o dva roky.

Hokejisté, kteří odešli z KHL před koncem minulé sezony, museli zaplatit vysoké částky za porušení smlouvy. Pro ty, co mají platné kontrakty i na další sezonu, není snadné odejít. IIHF na rozdíl od mezinárodní fotbalové federace neumožnila legionářům v Rusku přerušit kontrakty.

ONLINE PŘENOS - Válka na Ukrajině a sport
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Fotbal Fotbal Hokej Hokej Rusko Rusko Ukrajina Ukrajina
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 4. 2022
20:49
29. 4. 2022
 

Ukrajinská fotbalová reprezentace odehraje první zápas od únorové invaze ruských vojsk 11. května proti Borussii Mönchengladbach. Utkání bude mít charitativní podtext, ale také bude sloužit jako příprava před červnovým play off o postup na mistrovství světa.

Ukrajinský národní tým nehrál od listopadu a kvůli vpádu ruských vojsk na Ukrajinu bylo odloženo březnové play off týkající se ukrajinské reprezentace. Ta se 1. června střetne se Skotskem a vítěz tohoto duelu se utká o čtyři dny později o postup do Kataru s Walesem.

Zprávy ze dne 29. 4. 2022
11:14
29. 4. 2022
Rusko

Mezinárodní federace akademického sportu FISU pozastavila kvůli ruské invazi na Ukrajinu hostitelská práva Jekatěrinburgu na uspořádání světové univerziády v roce 2023. Už dříve FISU Rusku a Bělorusku, které válku podporuje, odebrala pořadatelství tří letošních akcí. Sportovci obou zemí jsou předběžně do konce roku suspendování.

Zprávy ze dne 28. 4. 2022
13:48
28. 4. 2022
Hokej

Legendární brankář Dominik Hašek si opět nebere s Rusy servítky. Nedávno si pochvaloval vyloučení Rusů a Bělorusů z Wimbledonu. Jaký důvod má tentokrát? Nelíbí se mu potencionální účast ruských hokejistů na zápasech NHL v Praze mezi San Jose Sharks a Nashville Predators, které se uskuteční letos 7. a 8. října. Více čtěte ZDE>>>

Legendární brankář Dominik Hašek si nepřeje účast ruských hokejistů na zápasech NHL v Praze.
Zprávy ze dne 27. 4. 2022
11:38
27. 4. 2022
Rusko

Plavec Jevgenij Rylov označil shromáždění na podporu prezidenta Vladimira Putina a invaze na Ukrajinu, kvůli němuž byl potrestán, za koncert. „Byl jsem pozván na koncert. Přišel jsem a odešel jsem, to je vše,“ komentoval akci, jež se konala pod názvem Za svět bez nacismu a při níž vlály ruské vlajky. „Vždycky jsem podporoval svou vlast. Je nemožné říci, kdy to začalo, je to uvnitř,“ řekl televizní stanici Russia-24.

Zprávy ze dne 27. 4. 2022
8:40
27. 4. 2022
Ukrajina

Ukrajinské fotbalové kluby se dohodly na ukončení ligové sezony, která je přerušená od únorové invaze Ruska do země. Konečné pořadí nejvyšší soutěže bude určeno na základě tabulky z 24. února, tedy ze dne zahájení ruského útoku, mistrovský titul ale nebude udělen. Rozhodnutí z úterního jednání zástupců ligy ještě musí formálně schválit vedení ukrajinského fotbalového svazu.

Zprávy ze dne 26. 4. 2022
16:21
26. 4. 2022
Rusko

Mezinárodní hokejová federace IIHF oficiálně odebrala pořadatelství MS v hokeji 2023 Rusku. „V zájmu bezpečnosti a vzhledem k citům hráčů, členů týmů, médií i fanoušků,“ uvedla federace k rozhodnutí výkonného výboru. O nové pořadatelské zemi (či zemích) rozhodne kongres IIHF na letošním MS ve Finsku.

Zprávy ze dne 26. 4. 2022
16:16
26. 4. 2022
Rusko

Vladimir Putin na sešlosti s ruskými sportovci označil také jejich vylučování ze světových soutěží jako diskriminaci kvůli národnosti. Za absurdní označil také devítiměsíční distanc, který Mezinárodní plavecká federace (FINA) udělila elitnímu znakaři Jevgeniji Rylovovi.

Zprávy ze dne 26. 4. 2022
15:40
26. 4. 2022
Rusko

Vyloučení ruských a běloruských tenistů z Wimbledonu bylo podle pořadatelů travnatého grandslamu jediné možné řešení vzhledem k nařízení a požadavkům britské vlády. Jiná alternativa nebyla, uvedl předseda All England Lawn Tennis Clubu (AELTC) Ian Hewitt v reakci na některé kritiky či možný trest od tenisových organizací WTA a ATP, které rozhodnutí rovněž odsoudily. „Jsme přesvědčeni, že jsme učinili to nejzodpovědnější rozhodnutí, jaké bylo za daných okolností možné,“ řekl Hewit britským médiím a zopakoval, že start ruských a běloruských tenistů v Londýně a jejich případný úspěch by mohl být zneužit k propagaci ruského režimu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vstoupit do diskuse
13
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud