Jakub Hlaváč
22. listopadu 2011 • 10:07

Jágra tahala třísla, pomáhá mu akupunktura: Jako by do mě zajel nůž

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahání třísel, to je pro hokejisty známá bolest. I pro Jaromíra Jágra. A on pro ni má speciální léčbu – akupunkturu. Vyhledal ji i nyní ve Philadelphii a ve středu by měl být znovu připraven jít do akce. Nepříjemné zranění ho zatím okradlo o dva duely.



Uklouzla mu brusle při rychlém obratu a bylo zle. Tříslo nevydrželo nápor a Jaromír Jágr věděl, že ho čeká pauza. „Ve svém věku už musím být opatrný, nechci nic uspěchat. Není to vážné, ale chci ještě vyhledat akupunkturu,“ říkal v rozhovoru před pondělním duelu s Carolinou (2:4).

„Vím, že mi tahle léčba pomůže. Vždycky na ní spoléhám, věřím jí. Dostane bolest pryč z mého těla. Už teď se cítím dobře, ale ještě musím trochu potrénovat sílu, abych měl jistotou, že se problém nevrátí,“ hlásila česká hvězda.

Právě proto se majitel kladenského klubu zapojil do tréninků svého mužstva a plně namáhal i namožené partie. V neděli i v pondělí v pohodě zvládal ostré brzdy a rozjezdy. Tedy přesně pohyb, který jeho tříslo pocuchal.

„Bolest už tam téměř nebyla. Dobré znamení,“ usmíval se. „Když se mi to stalo, tak jsem ještě dvě střídání v pohodě zvládl. Jenže pak přišlo třetí, já udělal krok a jakoby do mě zajel nůž,“ popisoval proč odstoupil z klání s Phoenixem.

Flyers ho na ledě nutně potřebují, schází jim i dva beci Chris Pronger a Braydon Coburn. „Nedá se nic dělat, musíme to zvládnout bez nich. Ostatní kluci si aspoň vyzkouší klíčové role,“ snažil se svůj tým povzbudit brankář Ilja Bryzgalov. Jenže absence opor byla přesto znát.

Jaromír Jágr slaví svůj gól v síti Toronta s Claudem Girouxem
Jaromír Jágr slaví svůj gól v síti Toronta s Claudem Girouxem


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud