16. prosince 2011 • 07:16

Kapitán Flyers Pronger si už po otřesu mozku v sezoně nezahraje

Autor: ČTK, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Hokejisté Philadelphie se budou muset ve zbytku sezony obejít bez svého kapitána a klíčového obránce Chrise Prongera. Spoluhráče českých útočníků Jaromíra Jágra a Jakuba Voráčka už v základní části a případném play off nepustí na led následky po otřesu mozku.



Pro hokejisty Philadelphie to byl šok, když se dozvěděli, že přijdou o svého kapitána Chrise Prongera. „To je hrozná zpráva, kterou nikdo nechtěl slyšet,“ připustil útočník Maxime Talbot. Klíčový bek vynechá celou sezonu i play off kvůli otřesu mozku. Bolesti pociťuje od 17. listopadu, kdy ho u mantinelu v zápase s Phoenixem nenápadně zasáhnul český útočník Martin Hanzal. Čistě, je třeba říct, vyloučen nebyl...

Flyers v noci na dnešek porazili Montreal, ale v euforii nebyli. Přehlušila to novina o tom, že přijdou o svého největšího lídra. „Je to devastující zpráva,“ smutně prohlásil útočník Scott Hartnell, jenž v minulých dnech doufal, že by se mohl dát kanadský bek do pořádku.

Jenže verdikt lékařských odborníků byl neúprosný. „On hrál šestadvacet sedmadvacet minut za zápas a není nikdo, kdo by ho mohl nahradit,“ uvedl i kouč Peter Laviolette. Na druhé straně ocenil, že mužstvo i bez něj je schopné vítězit. Navíc aktuálně i bez klíčového centra Clauda Girouxe, jenž je mimo hru ze stejného důvodu – také po otřesu mozku.

VIDEO: Takhle narazil Martin Hanzal na mantinel Prongera.

I přesto vyhrála Philadelphia sedmkrát v řadě, naposledy zdolal Montreal 4:3, Jaromír Jágr si připsal asistenci na vítězný gól.

Ale triumf nebyl hlavní téma tentokrát. Celou NHL se otřesy mozků šíří jako lavina a každý si láme hlavu, co s tím...

„Víme, že je to vážný problém. Děláme všechno pro to, abychom tomu zabránili. Už jsme zavedli i to, že mantinely a plexiskla jsou měkčí,“ uvedl Gary Bettman, šéf NHL.

Pronger v sezoně zatím odehrál jenom 13 zápasů, v té minulé 50. Jinak ho vyřadily zdravotní patálie. Poté, co ho 17. listopadu čistě dohrál Hanzal, nastoupil Pronger už jenom k jednomu zápasu, bolesti ale pořád cítil. Teď už si nezahraje vůbec...

 

Kdo Philadelphii chybí:

Chris Pronger   otřes mozku (přijde o celou sezonu)
Claude Giroux  otřes mozku (jeho návrat je nejistý)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud