11. ledna 2013 • 04:58

Vysoká vlhkost i moderní tryskáč. To všechno čeká Jágra v Dallasu

Autor: mto, pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do neznáma míři za novou štací Jaromír Jágr. V Západní konferenci ještě nikdy nepůsobil, město pořádně nezná, navíc aklimatizace bude muset proběhnout ve velice krátké době. Start sezony by totiž měl proběhnout 19. ledna. Co tedy na Jágra čeká?



Počasí
"Díval jsem se na předpověď, jestli si mám vzít nějakou teplou bundu," říkal Jágr s úsměvem na tváři před odletem do Dallasu. A jestli si zimní oblečení skutečně zabalil, dobře udělal. Zítra sice má být v texaské metropoli příjemné slunečno a 21 stupňů, ale v pondělí už má být rovná nula. Do toho 90% vlkhost... V Texasu asi zažije Jágr leccos.


Hala
Domovský stánek American Airlines Center je jednou z nejmodernějších hal ve Spojených státech. Otevřená byla před dvanácti lety a na hokejové zápasy pojme až 18 532 diváků. Celá výstavba stála více než 420 milionů dolarů a arena získala několik různých ocenění a drží i několik primátů. Například osmistěnná výsledková tabule zavěšená nad ledem je největší v USA. Také se objevila v jedné epizodě kresleného seriálu Simpsonovi.

Letadlo
Hrát za Dallas obnáší plno času ve vzduchu, nejbližší soupeř je vzdálený tři hodiny letu. Ale nikdo další nemá tak skvělé letadlo jako právě tenhle tým. Přepravovaní sportovci si hoví v rozlehlých kožených sedačkách, běžná první třída vedle vymazleného nebeského korábu vypadá jako kajuta v ponorce.

Divizní soupeři
Pacifická divize patří už roky k těm nesilnějším v NHL. Kromě Dallasu v ní jsou Los Angeles Kings (poslední vítěz Stanley Cupu), každým rokem lepšící se Phoenix Coyotes (finalista Západní konference z poslední sezony), nevyzpytatelní Anaheim Ducks (vítěz Stanley Cupu z roku 2007) a nadupaní San Jose Sharks (finalisté Západní konferecne ze sezony 2009/2010).


Zajímavé souboje

Teemu Selänne (Anaheim) - Finský střelec stíhá Jágra v počtu branek, které v NHL nastřílel Evropan. Selänne zatím zaznamenal 663 tref, Jágr má o dvě víc. Přímé souboje těhle dvou budou lahůdkou.

Joe Thornton (San Jose) - Tenhle vytáhlý chlapík připravil Jágra o prvenství v kanadském bodování první rok po poslední výluce (2005/2006). Kanaďan zaznamenal 125 bodů, Jágr jen o dva méně.

Češi - v Pacifické divizi se bude Jágr přímo potkávat s Radimem Vrbatou, Martinem Hanzalem, Zbyňkem Michálkem a Rostislavem Kleslou, kteří hrají ve Phoenixu a také s Martinem Havlátem, který hájí barvy San Jose.

Odlet Jaromíra Jágra do Dallasu vzbudil na Letišti Václava Havla zaslouženou pozornost
Odlet Jaromíra Jágra do Dallasu vzbudil na Letišti Václava Havla zaslouženou pozornost

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud