13. ledna 2013 • 04:01

Seguin ve Švýcarsku: Žil v odpadcích, nádobí myl v sušičce!

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladí talentovaní hokejisté často dospějí dříve, než je to obvyklé. Od relativně nízkého věku mohou v zámoří hrát na univerzitách, vylepšovat svoje herní kvality a zvykat si na to, že se o sebe musí starat. U Tylera Seguina to tak ale nejspíš nebylo.



Vítěz Stanley Cupu s Bostonem trávil výluku ve Švýcarsku v dresu Bielu a bydlel v luxusním apartmá. To ale dvacetiletý hráč nechal v takovém stavu, že úklidová firma měla celý den plné ruce práce.

"Na zemi se válely odpadky, lahve od Coca-coly, špinavé prádlo, nebo shnilé banány. Mezi tím vším jsme také nasbírali kovové mince v hodnotě 220 franků," řekl serveru blick.ch Marc Lüpold, manažer úklidové firmy.


A to ještě nebylo všechno. Naprostý binec byl i ve zbývajících místnostech. Seguin měl totiž potíže s používáním spotřebičů, nevěděl například, jak pracovat s myčkou na nádobí a tak když už všechno ušpinil, pořídil si nádobí plastové. Také se pokoušel umýt si nádobí v sušičce.

Marc Lüpold se ale dvojky draftu z roku 2010 diplomaticky zastává. "Je to ještě mladý chlapec a nejspíše měl poprvé sám k dispozici bydlení," vysvětloval pro švýcarský server.

Nepořádek v bytě určitě netrápil ani fanoušky Bielu, které Seguin během zámořské výluky královsky bavil. Během 29 zápasů vstřelil 25 branek a zaznamenal 40 bodů.
Možná to ale mohl udělat jako jeho dočasný spoluhráč a jinak útočník Chicaga Patrick Kane, který si do Bielu vzal svou matku. "To od něj rozhodně bylo chytré," řekl trenér Kevin Schlaepfer.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud