28. února 2013 • 11:18

Kaberle znovu hrál za Canadiens, Kundrátek roste ve Washingtonu

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočkal se vytouženého návratu. Tomáš Kaberle se téměř po měsíci vrátil do sestavy Montrealu a pomohl týmu k výhře 5:2 na ledě tradičního rivala z Toronta. Canadiens tak potvrdili průběžné vedení ve Východní konferenci, po delší době i s 34letým českým obráncem.



Kaberle předchozích dvanáct utkání strávil na tribuně a šanci dostal znovu poté, co příznaky otřesu mozku vyřadily z akce švýcarského beka Rafaela Diaze. Zkušený zadák se vrátil do akce v prostředí, které dobře zná. V Torontu kariéru v NHL začínal a strávil tam tucet sezon.

Montreal si vítězstvím upevnil první pozici ve Východní konferenci. V minulé sezoně přitom byli poslední, v celé NHL už dopadly hůř jen celky Edmontonu a Columbusu. „Už v létě jsme se bavili o tom, že chceme do kabiny vrátit hrdost Canadiens. Snažíme se to přenášet do naší hry a tentokrát se nám to povedlo. Měli jsme zápas pod kontrolou, vítězství jsme si zasloužili,“ shrnul obránce Josh Gorges.

V osmém zápase za sebou se naopak do sestavy Washingtonu nevešel veterán Roman Hamrlík. V Capitals však stoupá hvězda jiného jeho krajana: 23letý Tomáš Kundrátek má velkou důvěru trenérů. Naposledy proti Philadelphii hrál téměř 18 minut a momentálně patří k nejvytíženějším českým obráncům.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud