8. srpna 2013 • 09:50

Ve finále Stanley Cupu ho rozpáral puk, stehy teď vydraží na boj s rakovinou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle snímek, to byla fotka pravého bojovníka. Přesná ukázka toho, jak drsná a bolestivá cesta mnohdy vede k hokejovému Stanley Cupu. Forvard Andrew Shaw z Chicaga schytal v letošním šestém finále ránu pukem a ten mu rozpáral obličej. Když se o pár hodin později radoval ze stříbrné trofeje, krev mu přitom tekla po tváři. Mladý Kanaďan se teď rozhodl vydražit stehy z této rány a vybrané peníze věnovat na boj proti rakovině.



Právě probíhala šestnáctá minuta šestého a nakonec také posledního finálového zápasu mezi Bostonem a Chicagem. Domácí Bruins vedli 1:0 a útočník hostí Andrew Shaw zrovna vyvážel puk ze své obranné třetiny. Ale nahrál ho přímo na hůl drsňáka v dresu soupeře Shawna Thorntona.

A hned ho stihl pěkně krutý trest.

Útočník Bostonu chtěl švihem nahodit puk na branku, Shaw ale ještě natáhl hůl, aby pokus zblokoval a odražený puk ho trefil přímo do tváře. A led okamžitě zalila krev. "Když zůstal Andrew ležet na zemi tak jsme byli trochu nervózní. On totiž nikdy na zemi ležet nezůstává," vyprávěli po zápase rodiče hokejisty Chicaga.

Stehy Andrew Shawa.Foto Facebook.com/shawstitches

Shaw se také zvedl, nechal si zašít tvář a dál bojoval o výhru. Tu pak Chicago díky bláznivému finiši doopravdy slavilo a trofej pomazlil i Shaw. Jenže rána se mu pak znovu otevřela a tak svět obletěly fotografie, jak dvaadvacetiletý útočník zvedá Pohár s velkou rudou skvrnou na tváři.

VIDEO: Jizvu způsobil hokejistovi tento úder

Ze své bolesti se ale rozhodl Shaw podpořit dobrou věc a stehy chce přes server eBay.com vydražit a výdělek věnovět na boj proti rakovině. Potencionální zájemci nemusí mít strach, nepůjde pouze o sáček s několika kousky použitého lékařského materiálu.

Ke stehům bude patřit také podepsaná fotka samotného Shawa a několik dalších rekvizit. Kanadský hokejista má s přispěvky tohoto typu plno zkušeností, na boj proti rakovině se zaměřil poté, co byla v loňském roce diagnostikována jeho matce.

Kdo by měl zájem o tuto zajímavou součást posledního finále Stanley Cupu, přisadit si může od 15. srpna zde.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud