Martin Tomaides
28. února 2014 • 18:00

Velký muž s velkým srdcem! Hokejista USA si ze Soči přivezl opuštěné psy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z amerických hokejových lídrů v Soči a kapitán St. Louis Blues si z Her pořádaných v Rusku přivezl více než jen vzpomínky. David Backes totiž v USA se svou ženou a několika dalšími sportovci vede organizaci, která pomáhá zvířatům v nesnázích. Hromadné vybíjení psů před olympiádou totiž Backese zasáhlo, a tak se rozhodl dva pejsky zachránit a odvézt si je domů do Ameriky.



David Backes, to je metrákový ranař a jeden z nejlepších silových útočníků NHL současnosti. Taky je to ale příkladný vůdce, velký milovník zvířat a především psů. Se svou manželkou před lety založil nevýdělečnou nadaci Athletes for animals, která sdružuje sportovce, kteří se rozhodli pomáhat zvířatům v úzkých.

Celou situaci ohledně hromadného vybíjení psů před startem Her v Soči sledoval Backes už v zámoří a během olympiády na ni často upozorňoval na Twitteru a nabízel možnosti řešení. Například jak adoptovat psa přímo v ruském letovisku.

Často také uveřejňoval fotografie s opuštěnými zvířaty a dva psy si nakonec sám odvezl přímo do USA. Pojmenoval je Soči Jack a Soči Junior. "Vždycky když jsme se vrátili do našeho hotelu, tihle dva leželi u dveří," popisoval pro Fox 2 Backes, který zároveň dodal, že o pár dní později už byli nastěhovaní v pokojích.

Dvojice oblíbenců pak putovala s americkým hokejistou a jeho chotí přímo za moře a všechno bylo pečlivě zdokumentováno. "V letadle jsem z nich měl pocit, jako kdyby věděli, že mizí od celého toho utrpení pryč na místo, kde už se nebudou muset bát o život," vykládal stříbrný olympionik z Her ve Vancouveru.

Oba psi teď stráví 30 dní v útulku v St.Charles, kde dostanou základní lékařskou péči a hned poté budou k dispozici k adopci. "Už se o ně hlásilo mnoho zájemců," potvrdil spokojený Backes.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud