18. února 2015 • 14:28

V Carolině si váží Nestrašila: Díky své všestrannosi má místo v sestavě

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Andrej Nestrašil je jedním z nejpříjemnějších českých překvapení letošního ročníku NHL. Brzy čtyřiadvacetiletý hokejista ukázal ostatním mladíkům, že tvrdá práce a houževnatost mohou být cestou až do nejlepší hokejové ligy na světě. "Vážíme si hlavně jeho všestrannosti, díky ní má místo v naší sestavě," řekl kouč Bill Peters.



Odchovance pražské Slavie si pár let pilovali v organizaci Detroitu. Zjišťovali, jak svou třetí volbu v draftu v roce 2009 využít. Do předsezonního kempu ale přišel Nestrašil tak dobře připravený, že si ho v týmu zkrátka museli nechat. V průběhu podzimu ale kvůli přetlaku v sestavě musel na farmu, ale předtím přišlo ještě nutné zařazení na listinu volných hráčů. A z Nestrašila byl rázem hráč Caroliny.

Po osmi utkáních vypadl kvůli zranění na více než měsíc ze sestavy, ale od té doby, co se v půlce ledna vrátil, hraje perfektně. V posledních pěti zápasech například nasbíral stejný počet bodů. "Ale to zranění bylo hodně nepříjemné, nerad na to vzpomínám. Nemohl jsem pořádně udělat ani krok," vzpomínal autor čtyř gólů v letošní sezoně.

VIDEO: Pondělní Nestrašilův gól do sítě Ottawy

Teď je ale zpátky a Hurricanes využívají s chutí veškerých jeho schopností. Hlavními aspekty jeho hry jsou dobrá fyzická vybavenost, výbušnost a vyrovnané výkony na obou stranách kluziště. Navíc je zdravě agresivní před branou, nebojí se chodit pro dorážky. Výhodou také je, že nemá problém zahrát na centru i na křídle.

"Zvládám centra, i pravou stranu. Levá je moje méně oblíbená. Hlavně mi nevadí bránit, nemám potíž krýt kolegům z útoku záda," popisuje pro newsobserver.com své silné stránky.

Podle jeho hry je navíc vidět, že si u Hurricanes pomalu zvyká. I když odchod z Detroitu ho samozřejmě mrzí. "Strávil jsem v té organizaci zhruba 6 let, přijít sem znamenalo začít úplně odznovu," popisoval své pocity Netsrašil. "Ale musím přiznat, že je tu skvělá parta a že se mi tu líbí," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud