4. června 2015 • 13:32

Zabránil krachu, teď zvažuje prodej. Jak naloží Lemieux s Pittsburghem?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legenda Pittsburghu Penguins Mario Lemieux uvažuje o prodeji klubu, v němž strávil celou hokejovou kariéru a je šestnáct let jeho majitelem. Bývalý vynikající hráč se spolu s obchodním partnerem Ronem Burklem obrátil na finanční společnost Morgan Stanley, která by měla zjistit, jaké možnosti se při případném prodeji Penguins nabízejí.



V říjnu padesátiletý Lemieux v Pittsburgu odehrál celkem 17 sezon a stál na počátku působení Jaromíra Jágra v NHL. Klubu se společně se skupinou investorů ujal v roce 1999, kdy mu hrozil bankrot.

"Poté, co jsme koupili tým před krachem, zajistili jeho dlouhodobou budoucnost v Pittsburghu a vytvořili pevný základ pro pokračující úspěch, nastal čas na prozkoumání dalších možností," uvedli Lemieux a Burkle v tiskovém prohlášení.

Podle magazínu Forbes je hodnota Penguins 565 milionů dolarů (13,7 miliard korun). Klub postoupil do play off v uplynulých devíti sezonách, což je druhá nejdelší aktuální série v NHL po Detroitu. Také se pyšní šňůrou 377 vyprodaných zápasů. Tým kolem hvězdy Sidneyho Crosbyho vyhrál v roce 2009 Stanley Cup.

Případný prodej by neznamenal odchod Lemieuxe z klubu. "Bez ohledu na to, co se stane, chci na nějaké úrovni zůstat v klubu a společně s Ronem si hodláme ponechat vlastnický podíl," dodal slavný Kanaďan.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud