Jakub Hlaváč
10. července 2015 • 12:20

Bude zajištěn na několik životů. Voráček jedná s Flyers o nové smlouvě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řekne si o raketu. A dostane ji. Útočník Jakub Voráček má smlouvu ještě na příští ročník, už teď však jeho zástupce Petr Svoboda jedná o nové. Bude fantastická. Pravděpodobně vznikne na hlavičkovém papíře Philadelphie a české star zajistí bezstarostný zbytek několika dalších životů.



Netrpělivé kontroly telefonu. Zavolají? Dostanu šanci? Řada hokejistů NHL stále čeká, zda jim pod ruku přijde alespoň nějaká nabídka. Forvard Jakub Voráček tyhle starosti nemá. Řeší jinou věc. Za kolik peněz bude v příštích letech ochoten pracovat.

Báječná sezona zakončená na pátém místě ligové produktivity ho vynesla do luxusní vyjednávací pozice. Agent Petr Svoboda proto už nyní začíná oťukávat šéfy Flyers. Moc dobře ví, že i oni budou mít tuhle záležitost rádi pod kontrolou.

Zbývá jim rok, než by se Voráček v červenci příštího roku stal volným hráčem, čas je tedy netlačí, zároveň čím dřív se jejich představy v rámci dohody sblíží s těmi z útočníkova tábora, tím líp. „Začneme na tom pracovat. Chceme, aby tady Jake zůstal a stal se jedním ze základních kamenů týmu,“ prohlásil Ron Hextall, generální manažer klubu.

Minimální hodnota úvazku by měla být 35 milionů dolarů za pět let. Pravděpodobnější však je ještě delší perioda a větší objem peněz. Kupříkladu Claude Giroux dostane 66,2 milionu dolarů za osm roků služby v Pensylvánii. Zámořští experti zdůrazňují, že kapitán má na své mužstvo stále výraznější vliv než český reprezentant, ale zároveň uvedli, že na volném trhu by si pětadvacetiletý střelec mohl říci ještě o vyšší částku. Nechat ho konkurenci by byl hřích.

„Jsme spokojení s tím, jaké se nám daří budovat jádro. Jdeme svojí cestou a nebudeme z ní nikam uhýbat,“ pronesl Hextall pro web csnphilly.com. Reagoval na nákupy divizních rivalů, kteří posilovali o výjimečné hráče (Pittsburgh – Kessel, Columbus – Saad).

Zároveň tím potvrdil, že si současný kádr nehodlá nechat rozebrat. Musí ukázat, že jeho vize povede k obrození. K nové šanci na zisk Poháru. Ve svém dlouhodobém plánování kalkuluje s tím, že právě Voráček k tomu bude výrazně nápomocen.

Čímž se dostáváme k druhé stránce božské smlouvy. Je na vás maximální tlak. Musíte být lídr. Už nepřichází pochvaly za bodové série. Naopak přichází kritika, když jste v útlumu. Moc dobře to zná například bostonský David Krejčí, momentálně nejdražší Čech ligy.

Na jeho umění se obrací spoluhráči, když potřebují vytáhnout z bídy. Na jeho tvář se obrací majitelé, když se mužstvu nedaří podle jejich představ. Najednou jste v centru dění, najednou jste ten zodpovědný.

Naposledy si to moc dobře uvědomoval Vladimir Tarasenko (nově 8 let, 60 mil. dolarů) v St. Louis. „Vím, že jsem tu, aby se nám podařilo vyhrát Stanley Cup. Abychom na něj měli opakovaně šanci. To je můj cíl, to je můj sen,“ opakoval ruský mladík.

Nic jiného se nebude chtít ani po Voráčkovi. Dostane za to adekvátně zaplaceno. Philadelphia musí jednat rychle, protože jinak přijdou jiní.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud