14. července 2015 • 14:30

Jašek překvapil Vancouver: Jeden z nejlepších hráčů na kempu, říkají

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na draftu 2015 přišel sedmnáctiletý Lukáš Jašek sice na řadu až v 6. kole (174.), na kempu nováčků ale velmi potěšil. Údajně patřil mezi mládeží k těm úplně největším překvapením. "Jedna věc je, co dokáže na bruslích. Ale my jsme byli především nadšení z jeho vynikající kondice mimo led," žasl vedoucí hráčského vývoje Stan Smyl.



Jašek se může pro Vancouver stát malou výhrou v loterii. Draftovat z pozdních pozic hráče, který se stane členem sestavy NHL, to potěší každého generálního manažera. Tihle hoši totiž nemají prvotní předpoklady tak kvalitní jako ostatní, ale na špičku se dostanou díky píli a poctivé dřině.

"Je rychlý a šikovný a bruslí s neuvěřitelnou lehkostí. Ale nejvíce se nám líbil jeho trénink mimo led. Kondičně se zařadil mezi absolutně nejlepší hráče v kempu," chválil pro oficiální klubové stránky Smyl.

Jašek odehrál v uplynulé sezoně 24 utkání za juniorský soubor Třince a přispal si velmi slušných 27 bodů. Dalších 27 zápasů pak odehrál v extralize. Reprezentoval také na MS do 18 a do 20 let. "Další sezona pro něj bude velmi důležitá, věříme, že se začne prosazovat v české extralize," doufá Smyl.

Na sedmnáctiletého borce, který obdivuje Claudea Girouxe, totiž bude po následujícím ročníku čekat těžké rozhodování. "Bude se muset rozmyslet, jestli zůstane v Česku, nebo jestli si půjde vyzkoušet kanadskou juniorskou soutěž," přemýšlí dopředu Smyl, bývalý dlouholetý kapitán Canucks.

Hráč s výtečnými ofenzivními schopnostmi ale má i místa, na kterých musí hodně zapracovat. "Potřebuje nabrat svalovou hmotu. Ale jinak je velice šikovný, myslím, že by se v naší organizaci mohl prosadit," chválil také generální manažer Jim Benning.

Samé dobré zprávy pro českou hvězdičku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud