9. listopadu 2015 • 08:22

Ničitel Hemský. Zkrvavil tvrďáka Detroitu, ten si ho chtěl podat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle není zrovna pozice, ve které jsme zvyklí vídat Aleše Hemského. Vlastně to možná bylo úplně poprvé. Hemský stojí u mantinelu a pod ním leží hráč, po jehož tváři se řine krev. A byla to práce útočníka Dallasu, který mohl být rád, že rozzlobený soupeř z Detroitu mu nevrátil stejnou mincí. Rozhodně totiž chtěl.



Byl to celkem hodně nešetrný zákrok a je překvapením, že šikovný útočník hostí si za něj neodseděl ani dvě minuty na trestné lavici. V 52. minutě za stavu 2:1 pro Dallas přirazil na hrazení hromotluka Ericssona a v publiku to hned zašumělo.

VIDEO: Hemského nešetrný zákrok

Prvním, kdo zareagoval, byl domácí Riley Sheahan, který nechtěl nechat Hemského beztrestně uniknout. Jenže pro českého hráče si šel rovnou sám postižený, s proudem krve tekoucím z obočí shodil rukavice a chtěl přímou konfrontaci. Však on to zvládne, urostlý Švéd se rozhodně prát umí. Se svým sokem měl nakonec slitování.

Šokovaní z Hemského výstřelku byli i sami komentátoři utkání. "Myslím, že Ericsson si chytl špatného hráče," zaznělo nejdříve. Ale nebylo to tak, jedenatřicetiletý Švéd se mračil na toho pravého... A bylo pro něj brzy hůř, zatímco jeho kat si vesele bruslil dál po ledě, Ericsson si musel odsedět dvě minuty za hrubost. Absurdita současné NHL...

A moc veselo nakonec nebylo ani v šatně Red Wings, jenž bitvu se Stars prohráli v poměru 1:4. I když dvě branky dostali až při závěrečné power play. To v Dallasu si mohou pískat. Se čtyřiadvaceti body je tým na druhém místě v NHL a zažívá nejlepší start v historii.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Dallas

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 11. • 21:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
1:4
ONLINE
8. listopadu
21:00
Dallas Stars
Dallas Stars
Góly

Domácí: 19:34. Nyquist

Hosté: 07:22. Sharp, 15:19. Ničuškin, 58:52. Seguin, 59:42. Eakin

Sestavy

Domácí: Howard (od 48. Mrázek) – Kronwall, Smith, DeKeyser, Green, Marčenko, Ericsson – Abdelkader, Zetterberg (C), Larkin – Tatar, Sheahan, Nyquist – Athanasiou, Helm, Pulkkinen – Miller, Glendening, Andersson. Trenér: Jeff Blashill.

Hosté: Lehtonen (Niemi) – Goligoski, Klingberg, Oduya, Demers, Jokipakka, Jo. Benn – Ja. Benn (C), Seguin, Sharp – Janmark, Eakin, Spezza – Shore, Faksa, Ničuškin – Hemský, Fiddler, Sceviour. Trenér: Lindy Ruff.

Rozhodčí

Skilliter, St. Laurent – Murphy, Berg

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit (kapacita 20027 míst)

Návštěva

20027 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud