16. listopadu 2015 • 14:08

Simon je neobroušený diamant. A na NHL má, myslí si jeho kouč z farmy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chabým způsobem odstartovali sezonu hokejisté Pittsburghu. Dobře, 10 výher v sedmnácti zápasech nezní tak špatně, ale Pens trápí nevyrovnanost výkonů a slabá produktivita útočných es. Řešením by mohlo být oživení sestavy a v tu chvíli se hodně nabízí jméno Dominik Simon. Hbitý útočník, který v záložním mužstvu v AHL sbírá bod na zápas.



Po úspěšném mistrovství světa v Praze se Simon dokázal prosadit i na draftu NHL a od léta patří Pittsburghu. V kempu moc prostoru nedostal, takže sezonu začal na farmě ve Wilkes-Barre. Tam si ale svými výkony říká o pozornost. Třináct bodů ve třinácti zápasech, to je solidní vizitka.

I když si chvíli na zámořský hokej musel zvykat, nevadí. Dlouho to netrvalo. Jedenadvacetiletý útočník už má totiž za sebou dvě sezony mezi dospělými. "V zámoří se hraje trochu jinak, ale je to jen o zvyku. Cítím se teď na ledě o dost lépe, než na začátku," řekl pro hockeysfuture.com.

V bodování mužstva se nachází na třetím místě. Hned za o dva roky staršími Scottem Wilsonem a Conorem Shearym, kteří mají dva resp. jeden bod náskok. Všichni tři válí v hlavních dvou útočných formacích.

"Simon má tu výhodu, že dokáže skvěle číst hru a vidět led tak, jak to ostatní nedokáží. Navíc v kritických situacích nezmatkuje a dokáže se vyhýbat hokejkám soupeře," řekl trenér Mike Sullivan.

Bývalý útočník, který v NHL odehrál přes 700 zápasů, ale vidí u českého reprezentanta také body, na kterých musí zapracovat. "Je to čistokrevný útočník. Stále myslí na ofenzivu. Takže se mu tady trochu snažíme vysvětlit, že občas je lepší hru zpomalit a zjednodušit, než riskovat," vykládá Sullivan, který před lety fungoval i na pozici hlavního trenéra Bostonu Bruins.

Vedení klubu se teď tedy zaměří na Simonovu hru bez puku a na jeho činnost v defenzivní zóně. Na opačné straně kluziště to totiž je v pořádku. Simon byl sice draftovaný až v 5. kole, jeho um je ale dostatečně viditelný.

"Je to takový neobroušený diamant, opravdu si myslím, že má reálnou šanci se do NHL propracovat, protože věci, které dokáže, se prostě nedají naučit," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud