4. února 2016 • 10:05

Mrázek znovu držel Detroit: Ale nemám výhru, spokojený být nemůžu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé po osmi utkáních inkasoval Petr Mrázek více než dvě branky a na konečném výsledku to hned bylo poznat. Detroit prohrál na ledě divizního soupeře z Tampy v poměru 1:3. O svého gólmana se jako už tradičně mohl klub opřít, on sám ale spokojený nebyl. "Neodehráli jsme kvalitní utkání," nelíbilo se mu.



Mrázek má za sebou výtečný měsíc. Během ledna posbíral sedm výher z devíti zápasů, průměr gólů na zápas stlačil na 1,32 a pravidelně nutil své soupeře odcházet z utkání s kyselou grimasou. Začalo se o něm dokonce mluvit jako o možném adeptovi na Vezina Trophy.

Tady problém není, potíže činí Detroitu střílení branek. Tým, který drží šesté místo ve Východní konferenci, patří k nejslabším v lize v gólové potenci. Když se pak utká s rozjetým sokem, jakým Lightning jsou, rázem je tu problém.

"Rozhodly přesilové hry. V těch my jsme nedali ani gól a naopak jsme dvakrát inkasovali," řekl pro cas.sk český brankář a pokračoval ve chválení soupeře. "Hezky si nahrávali a výhru na domácím ledě si potom pohlídali," dodal.

Mrázek, stejně jako celý tým, měl teď kvůli Utkání hvězd týden volno. Tak dlouhá pauza může být pro mnoho hráčů nepříjemná a leckoho vykolejí z rytmu. "Musím říct, že to po tak dlouhém volnu nakonec nebylo nejhorší, ale nemám výhru, spokojený být nemůžu," řekl třiadvacetiletý gólman.

Další bitva navíc Red Wings čeká hned o pár hodin později, z Tampy Bay se přesunou jen o pár kilometrů dál, do města Sunrise, kde je čeká Florida. Naskočí znovu Mrázek, nebo dostane šanci náhradník Jimmy Howard? To se uvidí.

"My dva spolu problém nemáme, jsme profesionálové, chceme udělat týmový úspěch," sdělil Mrázek. Proč ne, pozice pro play off si klub zatím hlídá, ale když nezačne střílet branky...

PODÍVEJTE SE na sestřih utkání Tampa Bay - Detroit

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 2. • 02:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
3:1
ONLINE
4. února
02:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 21:23. Brown, 26:30. Johnson, 43:23. Kučerov

Hosté: 25:06. Nyquist

Sestavy

Domácí: Bishop (Vasilevskij) – Stralman, Hedman, Garrison, Šustr, Coburn, Nestěrov – Palát, Namestnikov, Stamkos (C) – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Callahan – Paquette, Boyle, Condra. Trenér: Jon Cooper.

Hosté: Mrázek (Howard) – Quincey, DeKeyser, Smith, Green, Ericsson, Marčenko – Abdelkader, Zetterberg (C), Larkin – Helm, Dacjuk, Richards – Nyquist, Glendening, Tatar – Jurčo, Andersson, Pulkkinen. Trenér: Jeff Blashill.

Rozhodčí

O'Rourke, Sutherland – Grandt, Sharrers

Stadion

Amalie Arena, Tampa (kapacita 19092 míst)

Návštěva

19092 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud