12. února 2016 • 12:12

Z kouče udělali fandu. McDavidovo trio rozebralo Toronto 12 body

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První brázda Edmontonu za to v kanadském derby proti Torontu pořádně zatáhla. Jednička posledního draftu Connor McDavid zaznamenal dvě branky a tři přihrávky, Jordan Eberle skóroval třikrát a Benoit Pouliot rýsoval čtyři asistence. Podtrženo s vykřičníkem, na výhru 5:2 nebyli další hráči potřeba.

 



Protlačit Edmonton do play off? Asi bez šance, Oilers jsou třetím nejhorším týmem v lize a na postup do bojů o Stanley Cup ztrácí v Západní konferenci devět bodů. Vyhrát Calder Trophy pro nejlepší nováčka? To už je pro Connora McDavida reálnější cíl.

Po čtvrtletní pauze způsobené zlomenou klíční kostí je kanadský supertalent zpět. Silný, s obrovskou chutí do hokeje, a nesmírně produktivní. V šesti zápasech po návratu nebodoval v jediném, 4. února s Montrealem, a celkem posbíral dvanáct kanadských bodů. Edmonton třikrát vyhrál a třikrát odjel z ledu zarmoucen z porážky.

Podobný čtyřbodový kousek v dresu s kapkou na hrudi předvedl 19. října 2011 ve své nováčkovské sezoně Ryan Nugent Hopkins.

V sezoně má McDavid na svém kontě 24 bodů za 19 duelů, největší konkurent v boji o nováčka roku Jack Eichel odehrál o 36 zápasů více a bodíků si dal do nůše 36. Co ale děsí, je statistika +/- mladého Američana, s bilancí -16 je Eichel desátý nejhorší v celé NHL.

Ale září o do boje o Calder Trophy jistě promluví i další představitelé světlých hokejových zítřků, Dylan Larkin z Detroitu, chicagský Artěmi Panarin nebo Max Domi z Arizony.

"Jasně, všichni zbožňujeme Panarina, Larkina či Eichela. Ale ani jeden z nich není McDavid. Ani se mu neblíží," napsal si na Twitter hokejový analytik a bývalý dlouholetý hráč NHL Matthew Barnaby.

Jak se z trenéra stal pouhý fanda

V Rexall Place to byl v noci historický zápas. Jordan Eberle hattrick v NHL nikdy nevstřelil, stejně jako McDavid nevyrýžoval pět bodů."Je to zvláštní, když se kouknu při rozbruslení na soupeřovu polovinu a vidím dresy Toronta, motivuje mě to, a hodně," říkal pro NHL.com McDavid, který pochází z Richmond Hill u Ontaria, které je od Toronta vzdáleno 38 kilometrů.

Na sestřih zápasu Edmontonu s Torontem se podívejte ZDE.

"Takovýto zápas jsme opravdu potřebovali, sezona není optimální, každý čekal, že proti oslabeným Maple Leafs zvítězíme. Hráli dobře, ale na nás neměli, byl to úžasný start do domácí série," těšilo 19letého mladíka, který se svým týmem představí doma ještě pětkrát v řadě.

Connor McDavid skončil v síti na rozdíl od puku jen jedinkrátFoto ČTK

"Čím více spolu hrajeme, tím jsme lepší. Chemie není něco, co může trenér poručit, musí vzniknout, a my na ní pracujeme. Dnes to byl ale bezpečně náš nejlepší zápas," chválil si spolupráci s McDavidem a zkušeným Pouliotem Eberle.

"Nemám, co bych řekl, McDavidův výkon přeci mluví sám za sebe," smál se na tiskové konferenci po zápase trenér Oilers Todd McLellan. "Místy jsem se přistihl, že se na zápas koukám spíš než jako trenér, jako fanoušek, bylo úžasné, jak dnes celá lajna hrála. Díky bohu, ostatní jim totiž moc nepomohli," uzavřel povídání o večeru Tří králů šéf střídačky Edmontonu.

Roman Polák byl pro hráče Edmontonu chutným soustem
Roman Polák byl pro hráče Edmontonu chutným soustem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud