4. prosince 2016 • 09:40

Pochytal úžasných 58 střel a kouzlil. I s rekordem v kapse chtěl lámat hůl

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Magnetismus, tak by se dal popsat vztah puku a brankáře Mika Smithe v nočním utkání Arizony s Columbusem. Kanadský mistr světa z roku 2015 pochytal neskutečných 58 střel hráčů Blue Jackets, přesto odcházel do šatny zklamaný. Coyotes prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. „Jestli jsem frustrovaný? Je to ještě o kus horší," mručel po zápase.



Velké množství střel, na to je Smith v kleci Arizony zvyklý. Třikrát z posledních čtyř bitev na něj šlo více, než 40 ran soupeře. 60 pokusů ale bylo novinkou. Smith tak překonal svůj vlastní klubový rekord v počtu pochytaných střel, k 54 přidal ještě 4 navíc. Jestli měl radost, dobře ji ale skrýval. A těžko se divit.

„V určitou chvíli by člověk byl rád, kdyby viděl, jak jeho tým dělá kroky správným směrem a míří za vítězstvím. Ale my vždycky uděláme jeden vpřed a pak další zase zpět, a to se pak v téhle lize hodně špatně vyhrává," popisoval po utkání svůj pohled pro NHL.com čtyřiatřicetiletý gólman.

Smith s Arizonou držel vedení 2:1 až do 58. minuty, než ho bekhendem překonal švédský útočník Alexander Wennberg a srovnal skóre. V nájezdech pak neuspěli ani Anthony Duclair, ani domácí jistota a špička NHL Radim Vrbata. Na druhé straně hosté skórovali oba hráči a když Sam Gagner rozhodl, známý bouřlivák Smith užuž napřahoval a chystal se rozlámat hokejku o tyčku. Ovládl se. Kdo viděl jeho heroický zápasový výkon, určitě by se nezlobil, kdyby svůj herní nástroj rozmlátil na kaši.

VIDEO: Smith chtěl lámat hůl, ale ovládl se

„Byl fenomenální. Neuvěřitelný. Hlavně v prodloužení předváděl neskutečné věci, aby udržel svůj tým naživu. Tam už jsme jen oba střídali zákroky, já musel nějaké předvést, protože on jich měl plno," chválil svého protivníka brankář Curtis McElhinney, který stál v bráně vítězného mužstva.

Arizonu, tým s velmi mladým jádrem, brankově v zápase táhli dva veteráni. Osmou trefu sezony vstřelil nejlepší pistolník mužstva Radim Vrbata a skóroval také kapitán Shane Doan. Tomu chybí už jen jedna jediná branka k tomu, aby v NHL oslavil jubilejních 400 zásahů.

I on byl ale po utkání především unešený z výkonů svého gólmana. „Bylo to jako v 80. letech, vážně předváděl ohromné věci," kroutil hlavou v rozhovoru pro AZ Central.

Slova chvály zazněla i z úst kouče Davea Tippetta. Jenže ta mířila jen k výkonům Smithe. Ostatní to od něj pořádně slízli a týmový stratég moc dobře ví, že velké množství jeho chlapců v tuto chvíli neodvádí práci hodnou úrovně NHL. Možná by pomohly zkušenosti Zbyňka Michálka, jenž je zavřený na farmě v Tusconu. Jinak bude třeba pořádně přidat.

„Dostali jsme lekci. Tohle mohl být hodně ošklivý zápas, my musíme být o mnoho mnoho lepší," uzavřel Doan.

VIDEO: Sestřih utkání Arizona - Columbus

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 12. • 02:00
Arizona Coyotes
Arizona Coyotes
2:3
ONLINE
4. prosince
02:00
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 21:03. Vrbata, 31:04. Doan

Hosté: 00:13. Jenner, 57:44. Wennberg, . Atkinson

Sestavy

Domácí: M. Smith (Domingue) – Ekman-Larsson (A), C. Murphy, Goligoski, Michael Stone, Connauton, DeAngelo – Domi, Hanzal (A), Vrbata – Rieder, Martinook, Doan (C) – J. McGinn, Dvorak, Duclair – Crouse, Gaudet, White.

Hosté: McElhinney (Bobrovskij) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, J. Anderson, W. Karlsson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

Rozhodčí

Pierre Lambert, Kelly Sutherland. Čároví: Brandon Gawryletz, Ryan Gibbons

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Návštěva

11287 diváků

V nájezdu proti Curtisi McElhinneymu už Radim Vrbata neuspěl
V nájezdu proti Curtisi McElhinneymu už Radim Vrbata neuspěl

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud