12. prosince 2016 • 09:01

Laine ustřelil. SUPER nováček si dal bizarní vlastenec. Je mu strašně

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finský SUPER novic a třetí nejlepší snajpr NHL Patrik Laine z Winnipegu vstřelil v letošní sezoně zatím 17 branek. Chyba, vlastně osmnáct, poslední přesný zásah z noční řežby s Edmontonem mu ale statistici do tabulek nepřipíší. Laine puk napálil neuvěřitelně do vlastní brány a daroval Oilers výhru 3:2.



K bizarní situaci došlo devět minut před koncem třetí třetiny za nerozhodného stavu 2:2. Bum! Útočník Oilers Mark Letestu mocně napřáhl a vypálil kotouč na brankáře Jets Connora Hellebuycka, který ránu betonem vyrazil před sebe.

Bohužel, přímo do jízdy dezorientovaného Laineho, který stlačenou pryží rozvlnil síť vlastní branky. "Snažil jsem se puk odpálit do bezpečí, ale sjel mi po hokejce. Byl jsem ve špatné pozici, přímo před brankou, strašně nešťastná situace," smutnil v rozhovoru pro NHL.com 18letý forvard a dvojka posledního draftu, před kterou jsou v tabulce střelců jen lídr Sidney Crosby s dvaceti zásahy a osmnáctigólový David Pastrňák.

VIDEO: Podívejte se na smolný vlastenec Patrika Laineho

"Je mu osmnáct let, takže chápete, jak se asi cítí," litoval svého parťáka před novináři kapitán Jets Blake Wheeler. "Takové věci se prostě stávají, i mě se to stalo několikrát, je to prostě smůla a špatný odraz. Odvedl pro nás neskutečné penzum práce letos a bylo strašné, vidět tak mladého kluka po zápase v kabině úplně zničeného," dodal Wheeler.

Hned po smolném gólu Laineho na střídačce utěšoval kromě Wheelera i další bombarďák a bývalý majitel kapitánského "céčka" Dustin Byfuglien, který o 13 let mladšího spoluhráče přátelsky poplácal.

Další gól už 18.347 diváků v Rogers Place nevidělo a domácí ukončili sérii čtyř porážek v řadě a vyhráli 3:2.

První hvězdou utkání byl vyhlášen právě dvougólový Mark Letestu, kterému byl připsán i "Laineho" vlastenec. "Snažil jsem se puk jen napálit na branku, doufal jsem v nějaký odraz, dojížděli tam Connor McDavid a Milan Lucic, že to dopadne takto, jsem vůbec nečekal. Velké štěstí, ale pro nás každopádně dobrý gól a dobrá výhra," uzavřel povídání o jednom z nejkurióznějších gólů dosavadního průběhu sezony Letestu.

Hokejisté Oilers se radují z výhry, kterou jim daroval útočník soupeře Patrik Laine
Hokejisté Oilers se radují z výhry, kterou jim daroval útočník soupeře Patrik Laine

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud