14. prosince 2016 • 10:04

Vrána ukázal myšlení, pak ho teč připravila o zásah. Ošklivý gól, smál se

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek dal první gól v NHL, v úterý se Jakub Vrána dočkal prvního dvoubodového zápisu. V duelu proti New York Islanders (4:2) luxusní přihrávkou o mantinel založil akci před vyrovnávacím gólem na 1:1, pak byl dokonce chvíli veden jako střelec gólu na 2:1, než byla objevena teč Justina Williamse. Dvacetiletý český útočník byl každopádně vyhlášen druhou hvězdou zápasu.



Tohle byla ukázka geniálního hokejového myšlení. Washington na ledě Ostrovanů po první třetině prohrával 0:1, když na začátku druhé části Jakub Vrána vyvážel puk z vlastní třetiny a místo nějakého bezhlavého nahození zvolil fantastickou přihrávku o mantinel, kterou vysunul Larse Ellera do přečíslení. Ten pak bleskově předal puk před branku Brettu Connollymu a bylo vyrovnáno.

Za pět minut už Capitals vedli a znovu v tom měl prsty český mladíček. Ten dokonce slavil svou druhou trefu v NHL, rozhodčí ale v přesilovce odhalili malou teč Justina Williamse.

„Snažíme se co nejrychleji bruslit, já se dostal do skvělé pozice, dostal přihrávku a snažil se to plácnout do branky. Nakonec to tam spadlo, i když si myslím, že trochu ošklivě. Ale dali jsme ho,“ smál se Jakub Vrána po zápase, ve kterém rozšířil své bodové konto v NHL na tři body z celkem sedmi zápasů.

„Měli jsme pár šancí, chtěli jsme co nejvíc bruslit a docela se nám to dařilo,“ těšilo českého mladíka, jenž strávil na ledě necelých deset minut, ale zato dostal šanci i v přesilovce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud