17. února 2017 • 12:50

Smolař Faksa. Rozhodil rivala, ten sestřelil hvězdu Dallasu: Špína zákrok!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podívejte, padají Hvězdy, něco si přejte! Optikou NHL je řeč o Dallasu, na papíře SUPER silném týmu, který v letošní sezoně plánoval vylepšit loňské vypadnutí z druhého kola play off. Na Stars ale leží díky sedmi porážkám v osmi zápasech pořádně prošitá deka, boje o Stanley Cup se vzdalují a těžce zkoušený tým navíc možná přijde o důležitého útočníka Patrika Sharpa, na kterého si v nočním utkání s Minnesotou (1:3) vyšlápnul Nino Niederreiter.



104 vteřin před závěrečnou sirénou se v Excel Energy Center při vedení domácích o dva góly strhla pořádná mela, rozhodčí rozdali hned tři osobní tresty. V utkání dohrál v dresu Minnesoty Nino Niederreiter a Erik Haula, z hostujícího celku byl potrestán Radek Faksa.

Sled událostí byl následovný. Niederreiter při hře bez puku surově roztočil do vzduchu Patricka Sharpa a dostal trest pět minut plus do konce utkání. Chcete polehčující okolnost? Švýcarský útočník zřejmě protihráče před srážkou neviděl, předtím se snažil vyhnout Radku Faksovi, který ho lehce podrazil bruslí a vyvedl z rovnováhy.

Český hokejista za incident z 59. minuty také mazal předčasně do kabin, protože obdržel desetiminutový trest. Se stejným flastrem vyváznul i Erik Haula, který se následně snažil rozpoutat bitku.

VIDEO: Podívejte se, jak Faksa rozhodil Niederreitera

"Co si o tom zákroku myslím? Faksu jsem neviděl, k jeho trestu se vyjadřovat nebudu. Pak se mým očím ale naskytnul zlý pohled na špinavý faul, opravdu hodně špinavý zákrok," čertil se v rozhovoru pro klubovou televizi trenér Dallasu Lindy Ruff a pokračoval.

"Byl to drsný atak koleno na koleno. Doufám, že Niederreiter bude ještě dodatečně ligovou asociací potrestán," dodal kouč aktuálně až 12. organizace v Západní konference.

Tým okolo hvězdných útočníků Tylera Seguina a Jamieho Benna prohrál třetí zápas v řadě a sedmý z posledních osmi duelů. Na venkovním tripu ztekl ve všech šesti utkáních a na poslední postupové místo, které zatím drží Calgary, ztrácí Dallas sedm bodů.

Charlie Coyle využil situace a za brankou atakoval gólmana Dallasu
Charlie Coyle využil situace a za brankou atakoval gólmana Dallasu

"Samozřejmě, z týmu je cítit obrovská frustrace. Prosím hráče, aby pracovali dál tvrdě, šli po naší cestě, že zlom určitě přijde. Zatím se tak ale neděje, i když herně to v mnoha pasážích zápasů vypadá skvěle. Dnes jsme Wild půl zápasu skoro nepustili k puku a stejně na konci utkání nemáme ani bod," štvalo Ruffa v rozhovoru pro NHL.com.

Do sestavy Dallasu se nevešel Jiří Hudler a Stars nijak nepomohla ani střelecká převaha 35:26, první hvězdou duelu byl vyhlášen náhradní brankář Minnesoty Darcy Kuemper.

"Na začátku jsem si připsal pár jednoduchých zákroků lapačkou a dostal jsem se do rytmu. Pak to šlo samo, cítil jsem se skvěle," uzavřel 26letý gólman z kanadského Saskatoonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud