6. prosince 2017 • 09:00

Mazanec je hráčem Rangers. Jako volný hráč zabojuje o šanci na farmě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový brankář Marek Mazanec se stal po odchodu ze Slovanu Bratislava hráčem New York Rangers, přestože klub NHL ještě podpis kontraktu oficiálně nepotvrdil. V úterý ale zařadil Mazance na listinu volných hráčů, aby jej mohl poslat na farmu do Hartfordu. To znamená, že už s ním jako s volným hráčem smlouvu uzavřel.



Mazanec by měl působit v AHL a čekat na šanci za jedničkou Rangers Henrikem Lundqvistem a krajanem Ondřejem Pavelkem. Podle pravidel ho musí klub poté, co hráč působil po startu NHL mimo Severní Ameriku, nejdříve nabídnout ostatním týmům.

V zámoří už Mazanec chytal od roku 2013 až do letoška. Odchovanec Písku odešel po zisku titulu s Plzní do Nashvillu, který jej draftoval v roce v šestém kole jako celkově 179. hráče v pořadí. V dresu Predators odchytal v NHL 31 zápasů s průměrem 2,98 obdržené branky na zápas, s úspěšností 89,5 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Celkem 25 startů si připsal v první sezoně v NHL, v dalších třech se dočkal jen šesti utkání a jinak působil na farmě v Milwaukee. V AHL má na kontě v základní části 165 utkání a dalších sedm v play off. Letos v červenci se sice nejdříve dohodl na nové roční dvoucestné smlouvě s Nashvillem, ale nakonec se do kádru letošního finalisty Stanleyova poháru nevrátil a v polovině srpna zamířil do Slovanu Bratislava.

V KHL odchytal 23 zápasů s průměrem 3,40 branky na zápas a s úspěšností 89,9 procenta. V listopadu si na turnaji Karjala odbyl reprezentační premiéru a chytal v Helsinkách proti Švýcarsku (3:2) a Rusku (2:5). Místo boje o olympijské hry v Pchjongčchangu, kde nebudou smět startovat hráči se smlouvou v NHL, zvolil návrat do zámoří.

Nováček Mazanec: Kdo by se nechtěl dostat na olympiádu? Od působení ve Slovanu jsem čekal něco jiného
Video se připravuje ...

Marek Mazanec zaujal po překvapivém odchodu ze zámoří pozici prvního gólmana ve Slovanu Bratislava v Kontinentální lize.
Marek Mazanec zaujal po překvapivém odchodu ze zámoří pozici prvního gólmana ve Slovanu Bratislava v Kontinentální lize.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud