6. února 2018 • 07:53

Totální zmatek! Hráči v NHL nechápou rozhodčí, obětí se stal i Mrázek

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Máte během aktuální sezony při sledování NHL pocit, že samotná hra se posunula díky zpřísněným pravidlům do neúnosných mezí? Nejste sami. Ztrácí se i hokejisté a není týden, kdy by se nekroutilo hlavou nad některým rozhodnutím sudích. Na pranýři je především hodně individuálně posuzované pravidlo o nedovoleném bránění brankáři, které naposledy pocítil Petr Mrázek z Detroitu.



Dřív by to nikoho ani nenapadlo, lehká šťouchaná před bránou bývala naprosto běžným hokejovým soubojem. Však i gólmani se mohli bránit a sem tam nějakou tu ránu dotěrnému soupeři uštděřit. Jenže úzkostlivě nastavená pravidla pro tuto sezonu všechno změnila. Sebemenší kontakt s gólmanem znamená nudnou a mnohdy dlouhou přetahovanou s videorozhodčím, navíc se značně nejasným výsledkem.

To, co kolikrát vypadá jako jasná branka, může po kontrole být jen vzpomínkou na možnou změnu skóre. Však vzpomeňte na Austona Matthewse, který před pár týdny nechápal, že jeho trefa proti Coloradu byla sudími neuznána a když v průběhu zápasu napálil už regulérní gól, gestem napodobil, že tenhle už bude platit.

Posledními, kteří se v NHL divili, byli hokejisté Detroitu, kteří v sobotu prohráli 2:3 na Floridě brankou, která padla 7,7 vteřin před koncem zápasu. A podle hráčů Red Wings po faulu na Petra Mrázka . Trenér Jeff Blashill se rozzlobil natolik, že byl vykázán ze střídačky a mírnější nálada nebyla ani následně v šatně.

VIDEO: Takhle vypadal kontroverzní moment

„Ligou cloumá nevyrovnanost. A je jedno, jestli jde o nedovolené bránění gólmanů, suspendace, nebo pokuty. Pro nás hráče je pak těžké pochopit, jakých pravidel se vlastně máme držet," řekl pro Detroit Free Press kapitán mužstva Henrik Zetterberg.

Red Wings přišli v souboji o důležité body, a to navíc proti týmu, který se s nimi díky vítězství vyrovnal v tabulce. „Štve nás to proto, že včera to klidně mohlo být pískáno jako nedovolené bránění a dneska nebylo. A zítra možná zase bude. Je načase, aby liga našla způsob, jak s tím pracovat," pokračoval Zetterberg.

V závěru zápasu šlo o moment domácího Jonathana Huberdeaua, který se při souboji s obráncem Mikem Greenem dostal do kontaktu i s Petrem Mrázkem, za kterého následně kotouč dorazil. Dle sudího byl ale kontakt moc slabý na to, aby se nedovolené bránění dalo skutečně odpískat.

„Trochu do mě šťouchl. Nedávno jsme u Toronta nebo Edmontonu viděli, co všechno se dá pískat, takže by mě vlastně zajímalo přesné vysvětlení. Greener ho na mě totiž nestrčil, padl jsem po kontaktu s hráčem," nabízel svůj pohled brankář Mrázek.

Jednou věcí tedy byla ztráta dvou bodů, navíc ve chvíli, kdy na časomíře zbývá sedm sekund a brankář je bezmocný. Ještě větším problémem je ale způsob posuzování, který se mnohdy liší kus od kusu. „Hráči, trenéři i generální manažeři už teď mají absolutní zmatek v tom, co vlastně může být gól a co ne," vysvětlil rozhořčeně útočník Justin Abdelkader.

Pod jeho názor by se určitě podepsali mnozí.

Petr Mrázek se udržuje ve skvělé formě
Petr Mrázek se udržuje ve skvělé formě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud