16. dubna 2018 • 11:18

Hertl styl. Úžasnou trefou ulovil Kačera a táhne San Jose: Je to ostré!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příspěvky na sociálních sítích San Jose během prvního kola Stanley Cupu končí hashtagem "DuckHunt." Takřečený lov na kačery zatím probíhá nad očekávání, Sharks v domácím stánku Anaheimu ukořistili dvě vítězství. Bezkonkurenčně nejkrásnější z pěti sobotních branek vstřelil český forvard Tomáš Hertl. Odvážnou individuální akcí jen dokumentoval, že do play off formu navařil dobrou.



Hertlova trefa byla o to sladší, že šlo o vítězné rozetnutí vyrovnaného zápasu. Pro nezaujaté fans příjemná to změna po prvním jasné výhře Sharks 3:0. Rozjetý odchovanec pražské Slavie převzal ve 22. minutě uprostřed hřiště puk, v souboji jeden na jednoho se úžasně prohazovačkou vyhnul Brandonu Montourovi a bekhendovou střelou zvýšil v úvodu druhé třetiny náskok hostů na 3:1.

VIDEO: Podívejte se na fantastický gól Tomáše Hertla

Po zbytek zápasu soužil 17 340 fanoušků v Honda Center brankář Martin Jones, který domácím dovolil jen korekci na 2:3 z hole Hampuse Lindholma. "Jel jsem jeden na jednoho, zkusil jsem si obránce prohodit a hned zakončit. Naštěstí to vyšlo, jsem za to strašně rád, hlavně proto, že můj gól byl vítězný a pomohl týmu vyhrát," lebedil si po gólu před novináři Hertl zvolený za třetí hvězdu zápasu.

V předchozím zápase pobral 24letý útočník ještě asistenci. Za dva duely pak desetkrát vystřelil na branku, daří se mu na buly (vyhrál 26 ze 41 vhazování) a i průměrný čas na ledě atakující dvacet minut dává tušit, že trenér Peter DeBoer na autora 46 bodů (22+24) ze základní části sází. Stav série je zatím navíc nadmíru slibný!

"Můžeme být naprosto spokojení, je super odvézt si z této budovy dvě výhry. Byly to dva strašně těžké zápasy a dvě vítězství se hodí, když teď vyhrajeme dvakrát doma, postupujeme," je si vědom skvělé výchozí pozice Hertl, který se vyjádřil i k rozložení sil na ledové ploše. Hokej s Anaheimem bolí!

"Je to s nimi těžké, mají hodně velkých hráčů, takže je to místo hodně ostré. Hlavně před brankou se souboje dohrávají a řeže se to. Perry a Kessler se v tom vyloženě vyžívají, my se to snažíme ustát a i v prvním zápasu jsme z toho měnily nějaké přesilovky, takže v tomto trendu neoplácení musíme vytrvat."

 

Pražský rodák pak pochválil v televizním rozhovoru i přínos gólmana Martina Jonese, který za 120 minut dovolil Ducks z 55 střel jen dvě branky. "Jonesy chytá výborně, na play off je strašně důležité, abyste měli brankáře, kterému se daří. Zatím v sérii rozhodují detaily, my vycházíme z obrany, v tom jsme jedni z nejlepších týmů v NHL, nedostáváme skoro žádné góly," zakončil povídání Hertl.

Další zápas série je na programu v noci z pondělí na úterý v San Jose. Vloni Sharks vyletěli v prvním kole s Edmontonem 2:4 na utkání, zatímco Ducks došli až do konferenčního finále proti Nashvillu. "Po dvou zápasech se jim ve tváři zračilo zoufalství, naším jediným úkolem je, aby se tak cítili i po konci série," burcoval svůj tým kapitán San Jose Joe Pavelski.

Tak uvidíme, jak to celé dopadne. Každopádně statistiky a historie praví, že pokud se tým ujal venku vedení 2:0, má 78,7% šanci, že sérii zvládne.

Martina Jonese za 120 minut dovolil Ducks z 55 střel jen dvě branky.
Martina Jonese za 120 minut dovolil Ducks z 55 střel jen dvě branky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud