19. května 2018 • 06:45

Nosek poprvé v play off vstřelil gól, Vegas dělí jedna výhra od finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Tomáš Nosek se premiérovým gólem v play off NHL podílel na výhře hokejistů Vegas 3:2 nad Winnipegem. Golden Knights se ve finále Západní konference ujali vedení 3:1 na zápasy a jediný triumf je dělí od postupu do závěrečné bitvy o Stanley Cup.



Před vhozením úvodního buly uctili diváci a hráči minutou ticha oběti střelby na střední škole v Texasu. Vegas na první branku, která se zrodila v přesilové hře, stačily necelé dvě a půl minuty. Střední útočník Jonathan Marchessault nabil na pravý kruh Williamu Karlssonovi na střelu z první a švédský centr z pokleku překonal gólmana Connora Hellebuycka.

Rovněž Jets udeřili v početní výhodě a to v polovině utkání. Na konci akce po ose Blake Wheeler, Dustin Byfuglien stál Fin Patrik Laine, jenž brankáře Marka-André Fleuryho propálil ranou bez přípravy.

Kapitán Wheeler, s 18 přihrávkami nejlepší nahrávač vyřazovací části, zaznamenal 21. bod, čímž v kanadském bodování dohnal Jevgenije Kuzněcova z Washingtonu a pittsburghskou dvojici Jake Guentzel, Sidney Crosby. Útočné duo Penguins sice na stejnou bilanci potřebovalo o čtyři zápasy méně, ale na rozdíl od Kuzněcova s Wheelerem už svou bodovou sbírku nerozšíří.

V předcházejícím utkání si Vegas po brance na 1:1 vzali vedení zpět za 12 vteřin. Tentokrát k tomu potřebovali 31 sekund navíc. Pierre-Edouard Bellemare vyslal od modré na branku Jets nikterak prudkou střelu, kterou Hellebuyck vyrazil pouze před sebe. Francouzský forvard objel s pukem branku a jeho akci dokonal Nosek. Pardubický rodák potřeboval na první trefu v play off 11 zápasů. Dosud měl na kontě jedinou asistenci, kterou v úvodním souboji prvního kola proti Los Angeles přispěl k vítězné brance.

Jets odpověděli v 46. minutě. Nerozhodný stav obstaral bek Tyler Myers pohotovým zakončením z pravého kruhu mezi Fleuryho betony. Jelikož kotouč skončil v zadní části sítě a ztratil se z dohledu, chvíli hráčům Winnipegu trvalo, než se z gólu začali radovat.

O třetím vítězství nevadského celku za sebou rozhodl v 54. minutě Reilly Smith střelou z levého kruhu nad Hellebuyckovo pravé rameno. Ostrý projektil se ještě otřel o břevno. Kanadský útočník se dočkal ocenění pro nejlepšího hráče zápasu. Druhou hvězdou duelu se stal Fleury, který zastavil 35 hostujících pokusů. K úspěchu Golden Knights dopomohl i fakt, že ubránili útočníka Marka Scheifeleho, se 14 góly nejúspěšnějšího střelce nadstavbové části sezony.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 4. zápasu finále Západní konference

Finále Západní konference play off NHL - 4. zápas:

Vegas - Winnipeg 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 3. W. Karlsson, 31. Nosek, 54. R. Smith - 30. Laine, 46. Myers. Střely na branku: 29:37. Diváci: 18.697. Hvězdy utkání: 1. R. Smith, 2. M.-A. Fleury, 3. W. Karlsson (všichni Vegas). Stav série: 3:1.

Spoluhráči se radují z gólu Tomáše Noska proti Winnipegu.
Spoluhráči se radují z gólu Tomáše Noska proti Winnipegu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud