2. listopadu 2018 • 22:13

Florida oplatila v Helsinkách Winnipegu porážku. Vítězství zařídil Yandle

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Floridy porazili v druhém utkání NHL Global Series v Helsinkách Winnipeg 4:2 a oplatili soupeři stejnou čtvrteční prohru. Panthers tak oslavili teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů. Rozhodl o tom v čase 39:34 obránce Keith Yandle a výsledek pojistil v 53. minutě Frank Vatrano.



Kluby NHL by se měly znovu vrátit do Evropy na startu ročníku 2019/20, v předběžných úvahách je podle čtvrtečního vyjádření komisionáře soutěže Garyho Bettmana start sezony v Praze a listopadové zápasy ve Stockholmu. O datech a účastnících se bude teprve rozhodovat.

V opět vyprodané Hartwall Areně před 13.490 diváky šel stejně jako ve čtvrtečním duelu do vedení Winnipeg. Před uzdraveného Roberta Luonga se v deváté minutě natlačil Nikolaj Ehlers, s bekhendovým pokusem sice ještě neuspěl, ale z dorážky už forhendem zamířil do odkryté branky.

Florida vyrovnala v přesilové hře, v které tečoval Yandleovu střelu Jevgenij Dadonov. Jets v 18. minutě získali také v početní výhodě vedení zpět. Z pravého kruhu se trefil finský kanonýr Patrik Laine, který v předešlém utkání rozhodl hattrickem o výhře Jets.

Panthers v další přesilovce v 25. minutě díky přesně střele Mikea Hoffmana z pozice za pravým kruhem opět smazali ztrátu a na konci druhé třetiny otočil stav Yandle, který propálil Connora Hellebuycka mezi betony. V závěrečném dějství po akci Jonathana Huberdeaua zpečetil výsledek Vatrano.

Zatímco ve čtvrtek si užíval v rodné zemi úspěch Laine, tentokrát se radoval se svým týmem kapitán Floridy Aleksander Barkov a spolu s ním i další finský útočník Juho Lammikko.

NHL Global Series v Helsinkách:

Winnipeg - Florida 2:4 (2:1, 0:2, 0:1)

Branky: 9. Ehlers, 18. Laine - 15. Dadonov, 25. Hoffman, 40. Yandle, 53. Vatrano. Střely na branku: 34:26. Diváci: 13.490. Hvězdy zápasu: 1. Yandle, 2. Dadonov (oba Florida), 3. Wheeler (Winnipeg).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud