20. června 2019 • 06:52

Králem sezony NHL je Kučerov. Cenu dostal i veterán a podruhé stejný kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Nikita Kučerov z Tampy Bay ovládl slavnostním vyhlášení cen NHL v Las Vegas. Šestadvacetiletý Rus převzal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče i Ted Lindsay Award pro nejlepšího hokejistu podle Hráčské asociace NHLPA. Už po skončení základní části měl jistou Art Ross Trophy, kterou získává nejproduktivnější hráč.



V hlasování Asociace profesionálních hokejových novinářů o Hart Trophy předčil Kučerov další útočníky Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu a Connora McDavida z Edmontonu. Ve výběru samotných hráčů za sebou nechal také McDavida a Patricka Kanea z Chicaga.

Kučerov nasbíral v 82 zápasech základní části 128 bodů za 41 branek a 87 asistencí. Bylo to nejvíce od sezony 1995/96, kdy produktivitě kraloval Mario Lemieux z Pittsburghu se 161 body (69+92) ze 70 utkání a na druhém místě měl tehdy jeho spoluhráč Jaromír Jágr 149 bodů (62+87) z 82 duelů.

Další zástupce nejlepšího týmu základní části NHL Tampy Bay Rus Andrej Vasilevskij získal poprvé Vezina Trophy po nejlepšího brankáře. James Norris Trophy pro nejlepšího obránce obdržel premiérově v 35 letech Kanaďan Mark Giordano z Calgary.

Calder Trophy pro nejlepšího nováčka patří dvacetiletému švédskému útočníkovi Eliasovi Petterssonovi z Vancouveru. Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránící útočníka převzal Kanaďan Ryan O'Reilly z St. Louis, který před týdnem po triumfu ve Stanleyově poháru získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off.

Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra získal podruhé Barry Trotz z New York Islanders, který už cenu převzal i před třemi roky za působení na lavičce Washingtonu. Generálním manažerem roku byl zvolen Don Sweeney z Bostonu.

Lady Byng Trophy pro hokejového gentlemana dostal Fin Aleksander Barkov z Floridy. Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji obdržel švédský gólman Robin Lehner z Islanders, Mark Messier Leadership Award pro vůdčí osobnost kanadský Wayne Simmonds z Nashvillu a King Clancy Trophy za vůdčí schopnosti a humanitární činnost Jason Zucker z Minnesoty.

Přehled vítězů individuálních cen NHL v sezoně 2018/19:

Hart Memorial Trophy (nejužitečnější hráč podle Asociace profesionálních hokejových novinářů): Nikita Kučerov (Tampa Bay)

Ted Lindsay Award (nejužitečnější hráč podle členů Hráčské asociace NHLPA): Nikita Kučerov (Tampa Bay)

Vezina Trophy (nejlepší brankář): Andrej Vasilevskij (Tampa Bay)

Calder Memorial Trophy (nejlepší nováček): Elias Pettersson (Vancouver)

Frank J. Selke Trophy (nejlépe bránící útočník): Ryan O'Reilly (St. Louis)

Jack Adams Award (nejlepší trenér): Barry Trotz (NY Islanders)

James Norris Memorial Trophy (nejlepší obránce): Mark Giordano (Calgary)

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový gentleman): Aleksander Barkov (Florida)

Bill Masterton Memorial Trophy (vytrvalost, sportovní přístup a oddanost hokeji): Robin Lehner (NY Islanders)

Mark Messier Leadership Award (pro vůdčí osobnost): Wayne Simmonds (Nashville)

King Clancy Trophy (za vůdčí schopnosti a humanitární činnost): Jason Zucker (Minnesota)

Cena pro generálního manažera roku: Don Sweeney (Boston). 

Přehled už jistých vítězů trofejí:

Art Ross Trophy (nejproduktivnější hráč základní části NHL): Nikita Kučerov (Tampa Bay) - 128 bodů.

Maurice Richard Trophy (nejlepší střelec): Alexandr Ovečkin (Washington) - 51 branek.

William M. Jennings Trophy (pro brankáře z týmu, který v základní části NHL obdržel nejmenší počet branek): Robin Lehner, Thomas Greiss (New York Islanders) - 196 inkasovaných gólů,

Conn Smythe Trophy (pro nejužitečnějšího hráče play off): Ryan O'Reilly (St. Louis).

Další zástupce nejlepšího týmu základní části NHL Tampy Bay Rus Andrej Vasilevskij získal poprvé Vezina Trophy po nejlepšího brankáře.
Další zástupce nejlepšího týmu základní části NHL Tampy Bay Rus Andrej Vasilevskij získal poprvé Vezina Trophy po nejlepšího brankáře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud