29. září 2019 • 11:56

První tým zatím nevyšel, Zadina i Vaněček odstartují ročník na farmě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník Filip Zadina začne sezonu na farmě Detroitu v Grand Rapids. Red Wings poslali devatenáctiletého odchovance Pardubic do nižší AHL stejně jako loni po prvním kempu poté, co si jej v červnu 2018 vybrali v prvním kole jako šestku draftu.



Premiéry v NHL se Zadina dočkal na konci minulé sezony, kdy sehrál devět utkání a nasbíral tři body za gól a dvě asistence. V letošní přípravě si v šesti utkáních připsal jednu asistenci. Bodoval hned při první testu při prohře v Chicagu 1:2.

Zadina byl loni nejvýše draftovaným českým hráčem od roku 2000. V minulé sezoně sehrál za Grand Rapids v základní části 59 zápasů a připsal si 35 bodů za 16 gólů a 19 přihrávek. V pěti duelech play off přidal dvě branky a jednu přihrávku.

Brankář Vítek Vaněček se přesunul z Washingtonu na farmu do Hershey do nižší AHL. V záložním týmu Capitals bude třiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu nadále bojovat o šanci na debut v NHL. V kádru Washingtonu zůstávají vedle jedničky Bradena Holtbyho stále také Pheonix Copley a Ilja Samsonov.

Vaněček 1. července uzavřel jako chráněný volný hráč nový tříletý kontrakt s Washingtonem celkem na 2,15 milionu dolarů. Na nadcházející sezonu má dvoucestnou smlouvu, ale na další dvě už jednocestnou, takže i v AHL může brát plný plat. Na farmách Capitals působí vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 18 let z roku 2014 už čtyři roky.

Vaněček strávil uplynulou sezonu celou v AHL v Hershey. V základní části odchytal 38 zápasů s průměrem 2,62 obdržené branky na utkání a dvakrát udržel čisté konto. V play off měl ve čtyřech duelech průměr 2,25 gólu a vychytal jednu nulu. Washington si vybral Vaněčka v roce 2014 v druhém kole draftu na 39. místě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud