30. listopadu 2019 • 07:00

Krejčí a Pastrňák rozebrali Rangers. Voráček bral tři body, zářil i Francouz

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Jakub Vrána se podílel v pátečním utkání NHL gólem a přihrávkou na výhře Washingtonu 4:3 v prodloužení nad Tampou Bay. Jakub Voráček asistoval u tří branek Philadelphie, která porazila Detroit 6:1. Pavel Francouz kryl na ledě Chicaga 34 střel a dovedl Colorado k vítězství 5:2. Další český gólman Petr Mrázek zastavil 25 střel Nashvillu, ale neodvrátil prohru Caroliny 0:3.



David Krejčí rozhodl gólem o domácí výhře Bostonu 3:2 v prodloužení nad New York Rangers po ideální přihrávce Davida Pastrňáka. Třiadvacetiletý havířovský rodák se pomocí stahovačky protáhl mezi dvěma hráči Rangers a téměř od brankové čáry našel zpětnou nahrávkou volného Krejčího, jenž střelou do odkryté branky ukončil zápas. Po pátém gólu v sezoně byl vyhlášen největší hvězdou utkání, Pastrňák třetí.

"Pasta je výborný, dynamický hráč. Dokáže na sebe navázat dva tři hráče a vytvořit tím prostor pro spoluhráče. Přesně to se u gólu v prodloužení stalo. Jen jsem mu přenechal (ve středním pásmu) puk a udělal to skvěle. Měl jsem před sebou prázdnou branku," popsal rozhodující akci Krejčí. "Viseli na mně dva hráči a tušil jsem, že tam je," doplnil Pastrňák.

Krejčí nastupoval v prvním útoku opět místo zraněného Patrice Bergerona a s Pastrňákem zařídili ve 44. minutě i vyrovnání na 2:2. Nejlepší střelec NHL se prosadil z pohotové dorážky Krejčího střely. "Poslední dobou jsme toho moc spolu neodehráli, ale víme o sobě," uvedl Krejčí.

Pastrňák, který tento týden dal i hattrick, má na kontě 24 zásahů v 26 utkáních a navýšil svůj náskok v tabulce střelců. Nejbližší pronásledovatelé Connor McDavid a Brad Marchand vstřelili o šest gólů méně. Český útočník si udržuje stabilní výkonnost a je čtvrtým hráčem v historii NHL, který dal alespoň 12 gólů v prvním i druhém měsíci soutěže. Před ním to dokázali jen Mario Lemieux, Wayne Gretzky a Mike Bossy.

Boston se v utkání dlouho nemohl dostat do tempa. Dvacetiletý Filip Chytil zajistil Rangers ve 27. minutě z dorážky vedení 2:0 a připsal si osmý gól v sezoně. Za tohoto stavu hosté ještě promarnili minutovou výhodu dvou mužů v poli. "Téměř 35 minut spali. Jakmile ale ubránili pět na tři, ožili a přidali na rychlosti. Zápas rozhodla jejich formace na oslabení a Pastrňák," konstatoval gólman Rangers Henrik Lundqvist.

Pastrňák přiznal, že pro Bruins to byl těžký zápas. "Dlouho jsme se nemohli rozjet, ale nevzdali jsme to," těšilo Pastrňáka. "Před třetí třetinou jsme prohrávali o gól. Věděli jsme, že pokud budeme hrát správně, tak máme na to, abychom vyrovnali," dodal Pastrňák, který je produktivitě čtvrtý s 41 body (24+17). Na vedoucího Leona Draisaitla z Edmontonu ztrácí sedm bodů.

Kanadské bodování NHL

1. Draisaitl (Edmonton) 27 48 (16+32)
2. McDavid (Edmonton) 27 47 (18+29)
3. Marchand (Boston) 26 43 (18+25)
4. Pastrňák (Boston) 26 41 (24+17)
5. MacKinnon (Colorado) 25 39 (16+23)
6. J. Carlson (Washington) 27 36 (8+28)
7. Eichel (Buffalo) 26 34 (16+18)
8. Panarin (NY Rangers) 24 33 (12+21)
9. P. Kane (Chicago) 25 32 (13+19)
10. E. Petterson (Vancouver) 26 31 (11+20

SESTŘIH | Boston - NY Rangers 3:2 v prodloužení

Washington snížil po Vránových akcích na 1:2 a 2:3. Po kombinaci jeho útoku dal první gól týmu Jevgenij Kuzněcov a český hráč se prosadil ve 44. minutě střelou bez přípravy z pravého kruhu. Alexandr Ovečkin poslal zápas do prodloužení, které ukončil Dmitrij Orlov.

"Základem všeho bylo, že jsme se dokázali udržet v jejich pásmu a vyměňovali si puk. Vytvářeli jsme si šance a využili i přesilovku (gól na 3:3). To bylo také důležité," řekl k obratu Vrána, který skóroval v sezoně podvanácté a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

 VIDEO: Podívejte se na přesnou ránu Jakuba Vrány

Voráček si připsal první bod, když přistrčil v pádu puk na pravou stranu a Shayne Gostisbere upravil skóre na 2:1. Philadelphia získala klíčový náskok na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy během 69 sekund odskočila třemi góly na 5:1. Kladenský odchovanec pomohl k rozhodujícímu úderu dvěma přihrávkami ve středním pásmu, kterými založil rychlé protiútoky.

"Dvě třetiny byli lepším týmem," připustil Voráček. "Neměli co ztratit a proti takovým soupeřům můžete mít trochu problémy. Ale vyrovnali jsme se s tím," těšilo ho. Detroit prohrál poosmé v řadě a jeho obránce Filip Hronek byl opět nejvytíženějším hráčem. V sestavě poražených nastoupil i Filip Zadina a jako jeden z mála se nedostal do záporných hodnot v hodnocení plus/minus.

VIDEO: Podívejte se na tři asistence Jakuba Voráčka v sestřihu

Francouz chytal poprvé od úvodní minuty od kolize s Markem Scheifelem z Winnipegu, po které opouštěl otřesený hrací plochu. Od té doby uplynuly téměř tři týdny a český gólman naskočil jen jednou do rozehraného zápasu s Torontem, kde z 12 střel neinkasoval. V Chicagu mu pomohl i dobrý vstup Colorada, které rychle vedlo 2:0 a v polovině utkání 5:1. Nathan MacKinnon si připsal čtyři body (1+3) a Francouz si vylepšil bilanci na pět výher a dvě porážky.

Mrázek neprohrál žádné z předchozích osmi utkání proti Nashvillu, ale tentokrát inkasoval třikrát během úvodních 24 minut. Na druhé straně se překonával Pekka Rinne, který vychytal 350. výhru v NHL.

Tomáš Hertl se po čtyřzápasové absenci vrátil do sestavy San Jose, ale v posledních jedenácti minutách už nenastupoval. Trenér Peter DeBoer uvedl, že českého útočníka stáhl ze hry z preventivních důvodů. Jeho svěřenci v té chvíli vedli nad Los Angeles 4:0 a nakonec zvítězili 4:1.

Dallas po asistenci Romana Poláka vyrovnal v 57. minutě v utkání se St. Louis na 1:1, ale nakonec podlehl 1:3. Ani Pittsburghu nepomohla přihrávka Dominika Simona a prohrál v Columbusu 2:5. Hlavním strůjcem úspěchu Blue Jackets byl autor hattricku Gustav Nyquist.

Góly

Domácí: 38:28. Kuraly, 44:27. Pastrňák, 61:40. Krejčí

Hosté: 14:14. Bučněvič, 26:21. Chytil

Sestavy

Domácí: Halák (T. Rask) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, Grzelcyk, Clifton – Marchand, Krejčí, Pastrňák – DeBrusk, Studnicka, Coyle – Bjork, Kuraly, Heinen – Nordström, P. Lindholm, Wagner.

Hosté: H. Lundqvist (Georgijev) – Skjei, Trouba, R. Lindgren, Fox, Hájek, DeAngelo – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Panarin, Chytil, R. Strome – Lemieux, B. Howden, Kakko – Br. Smith, Nieves, Fast.

Rozhodčí

McCauley, Rooney – MacPherson, Daisy

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 850 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 21:08. Pionk, 29:15. Ehlers, 41:51. Connor

Sestavy

Domácí: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, H. Lindholm, Gudbranson, Fowler, Holzer, Guhle – Terry, Getzlaf (C), Rakell (A) – Silfverberg (A), Henrique, Jones – O. Kaše, Steel, N. Ritchie – Rowney, D. Grant, Deslauriers.

Hosté: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

Rozhodčí

Hanson, Chmielewski – Gibbons, Barton

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

16 301 diváků

Góly

Domácí: 07:26. Marleau, 13:14. Vlasic, 22:58. Gregor, 34:42. Couture

Hosté: 58:11. Clifford

Sestavy

Domácí: M. Jones (Dell) – E. Karlsson (A), Vlasic, Burns, R. Šimek, Ferraro, Dillon – E. Kane, Couture (C), Goodrow – Labanc, Hertl, Meier – M. Karlsson, J. Thornton (A), Sörensen – Gregor, Marleau, Suomela.

Hosté: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), B. Hutton, Roy, Walker, J. Ryan, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Amadio, J. Carter (A) – Wagner, Lizotte, A. Kempe – Luff, Lewis, Clifford.

Rozhodčí

Lambert, Luxmore – Murchison, Gawryletz

Stadion

SAP Center, San Jose

Návštěva

16 893 diváků

Góly

Domácí: 09:14. Z. Smith, 39:56. P. Kane

Hosté: 00:59. MacKinnon, 03:17. Graves, 12:20. Makar, 29:45. Ničuškin, 31:26. Compher

Sestavy

Domácí: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith (A), Seabrook (A), de Haan, C. Murphy, Määttä – A. Nylander, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Dach, DeBrincat – A. Shaw, Kämpf, D. Kubalík – Highmore, Carpenter, Z. Smith.

Hosté: Francouz (Grubauer) – Zadorov, Makar, Girard, C. Rosén, Graves, Cole – Dries, MacKinnon, Donskoi (A) – Compher, Kadri, Jost (A) – Ničuškin, Bellemare, Nieto (A) – Tynan, Kameněv, O'Connor.

Rozhodčí

Pochmara, Meier – Pancich, Driscoll

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21 822 diváků

Góly

Domácí: 29:43. Donato, 31:05. Spurgeon, 33:56. Parise, 44:34. Kunin, 46:32. Hartman, 50:50. E. Staal, 51:38. Zucker

Hosté: 15:37. N. Paul, 30:37. B. Tkachuk

Sestavy

Domácí: Kähkönen (Stalock) – Suter (A), Spurgeon, Brodin, Dumba, Soucy, Hunt – Zucker, E. Staal, Zuccarello – Parise (A), M. Koivu (C), Fiala – Greenway, J. Eriksson Ek, Kunin – Donato, V. Rask, Hartman.

Hosté: A. Nilsson (M. Högberg) – Chabot, Hainsey (A), Borowiecki (A), N. Zajcev, Brännström, DeMelo – N. Paul, Pageau (A), White – B. Tkachuk, L. Brown, Duclair – Naměstnikov, Anisimov, Co. Brown – Chlapík, Tierney, Ennis.

Rozhodčí

Lee, Joannette – Galloway, Mach

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

17 112 diváků

Góly

Domácí: 25:45. Skinner, 29:43. Eichel, 32:08. Mittelstadt, 38:54. Olofsson, 48:34. Vesey, 59:33. Eichel

Hosté: 18:54. Tavares, 21:21. Tavares, 46:50. Timashov, 52:08. Kapanen

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – Bogosian, McCabe (A), Ristolainen, Montour, Jokiharju, Scandella – S. Reinhart, Eichel (C), Olofsson – Ma. Johansson (A), Mittelstadt, Vesey – Sheary, Jo. Larsson, Skinner – Dea, Asplund, Girgensons.

Hosté: Hutchinson (Andersen) – Ceci, Rielly (A), Holl, Muzzin, Barrie, Dermott – W. Nylander, Matthews (A), A. Johnsson – Hyman, Tavares (C), I. Michejev – Kapanen, Spezza, Petan – Timashov, F. Gauthier, Engvall.

Rozhodčí

Pollock, South – Baker, Kovachik

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Góly

Domácí: 02:56. Laughton, 19:02. Gostisbehere, 39:48. Couturier, 40:27. K. Hayes, 40:57. Lindblom, 57:51. J. van Riemsdyk

Hosté: 08:09. Fabbri

Sestavy

Domácí: Hart (Elliott) – Niskanen, Provorov, Braun, Sanheim, Hägg, Gostisbehere – Konecny, Frost, Giroux – Voráček, Couturier, Lindblom – Farabee, K. Hayes, Laughton – Pitlick, M. Raffl, J. van Riemsdyk.

Hosté: J. Bernier (Howard) – Hronek, McIlrath, Cholowski, Bowey, Ericsson, Biega – Fabbri, D. Larkin, Bertuzzi – Zadina, Filppula, Helm – Athanasiou, Nielsen, Glendening – Perlini, Ehn, Hirose.

Rozhodčí

MacDougall, Morton – Fournier, Suchanek

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 566 diváků

Góly

Domácí: 25:17. Kuzněcov, 43:45. J. Vrána, 51:36. Ovečkin, 63:03. Orlov

Hosté: 18:50. B. Point, 24:28. Sergačjov, 38:48. Killorn

Sestavy

Domácí: Holtby (Samsonov) – Kempný, Carlson (A), Orlov, Jensen, Siegenthaler, Gudas – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Eller, Oshie (A) – Pánik, Stephenson, Boyd – Leipsic, Dowd, Hathaway.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – McDonagh, Sergačjov, Hedman, Shattenkirk, Coburn, L. Schenn, Rutta – Palát, B. Point, Kučerov – Killorn (A), Stamkos (C), Cirelli – Maroon, Paquette, Gourde – T. Johnson, Joseph.

Rozhodčí

Sutherland, Walsh – Berg, Alphonso

Stadion

Capital One Arena, Washington

Góly

Domácí: 27:01. Tuch, . Tuch

Hosté: 34:53. Chychrun

Sestavy

Domácí: M. Subban (Sparks) – Schmidt, McNabb, Theodore, Hague, Engelland (A), Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Mark Stone (A), Stastny, Pacioretty – Glass, Eakin, Tuch – Reaves, Nosek, Carrier.

Hosté: Kuemper (Comrie) – Goligoski, Chychrun, Demers, Ekman-Larsson (C), Oesterle, Ljubuškin – Kessel (A), Schmaltz, Keller – Hinostroza, Stepan (A), Dvorak – Garland, Söderberg, Hayton – Fischer, Richardson, Grabner.

Rozhodčí

Kozari, Markovic – Brisebois, Gawryletz

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 326 diváků

Góly

Domácí: 05:21. Nyquist, 20:26. N. Foligno, 22:52. Nyquist, 35:09. N. Foligno, 59:01. Nyquist

Hosté: 17:57. Guentzel, 45:20. Letang

Sestavy

Domácí: Korpisalo (Merzlikins) – Werenski, S. Jones, R. Murray, D. Savard, Gavrikov, Kukan – Texier, Dubois, Atkinson (A) – Milano, N. Foligno (C), Bemström – Nyquist, Jenner (A), Bjorkstrand – Riley Nash, Wennberg, J. Anderson.

Hosté: Jarry (M. Murray) – Dumoulin (A), Letang (A), J. Johnson, Marino, M. Pettersson, Trotman, Riikola – Guentzel (A), Malkin, Simon – Kahun, McCann, Hörnqvist – Galchenyuk, Lafferty, Aston-Reese – Blueger, B. Tanev.

Rozhodčí

St.Pierre, McIsaac – Cherrey, Marquis

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

Návštěva

17.402 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 08:15. Grimaldi, 17:55. Järnkrok, 23:28. Watson

Sestavy

Domácí: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Edmundson, H. Fleury, Gardiner – Niederreiter, J. Staal (C), Foegele – Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Dzingel, Wallmark, Nečas – B. McGinn, C. Bishop, Martinook (A).

Hosté: Rinne (Saros (A)) – Ellis (C), Josi, Fabbro, Ekholm, Irwin, Hamhuis, Y. Weber (A) – F. Forsberg, Johansen, Järnkrok – Carr, Duchene, Mikael Granlund – Grimaldi, Bonino, C. Smith – Watson, Sissons, Olivier.

Rozhodčí

Dunning, StLaurent – Mills, Smith

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Góly

Domácí: 56:49. Hintz

Hosté: 15:41. Parayko, 57:07. R. O'Reilly, 59:57. Barbašev

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – Lindell, J. Klingberg (A), Oleksiak, Heiskanen, Sekera, R. Polák – Ja. Benn (C), Dowling, Seguin (A) – Radulov, Hintz, Pavelski – Cogliano, Faksa, Comeau – Gurjanov, Dickinson, Perry. Hlavní trenér: Jim Montgomery.

Hosté: Allen (Binnington) – Dunn, Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, D. Pouliot, Faulk – Schwartz, B. Schenn (A), Thomas – Sanford, R. O'Reilly (A), Perron – Barbašev, Bozak, Brouwer – MacEachern, J. de La Rose, Walker. Hlavní trenér: Craig Berube.

Rozhodčí

Gord Dwyer, Tim Peel. Čároví: Darren Gibbs, Trent Knor

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18532 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud