9. září 2020 • 06:50

Vegas vrací úder. Nosek hvězdou utkání, Lehner má druhou nulu v řadě

Autor: iSport.cz, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Tomáš Nosek pomohl Vegas v semifinále NHL svým druhým gólem v letošním play off k výhře 3:0 nad Dallasem a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu, po kterém je série vyrovnaná 1:1. Nejvýše nasazený tým v Západní konferenci vstřelil všechny góly v rozmezí 25. až 35. minuty. Robin Lehner zastavil 24 střel a připsal si druhé čisté konto za sebou.



Vegas v úvodním utkání nevyzrál na gólmana Dallasu Antona Chudobina a prohrál 0:1. Poprvé jej v sérii překonal na začátku druhé třetiny Paul Stastny, který zblízka usměrnil do branky hezkou přihrávku Maxe Paciorettyho. V přesilové hře zvýšil střelou z levého kruhu William Karlsson a úspěšný úsek završil Nosek. Výborně sehrané přečíslení tři na jednoho a kombinaci na jeden dotek zakončil český útočník v pádu do odkryté branky.

Ještě před Noskovou trefou skóroval v přesilové hře i Shea Theodore, po trenérské výzvě Dallasu byl ale gól odvolán. Rozhodčí odhalili kontakt Paciorettyho s Chudobinem, jehož od začátku třetí třetiny nahradil v brankovišti v NHL debutující Jake Oetinger. Na druhé straně Lehner, který v minulém utkání kryl záda Marcu-André Fleurymu, nepustil opět gól. Nulu vychytal i v rozhodujícím sedmém zápase předchozí série s Vancouverem.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání mezi Vegas a Dallasem

Góly

Domácí: 24:53. Stastny, 28:24. W. Karlsson, 34:32. Nosek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, Schmidt (A), McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), Stephenson, Tuch – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – N. Roy, Stastny, Pacioretty – Reaves, Nosek, W. Carrier. Hlavní trenér: Peter DeBoer.

Hosté: Chudobin (41. Oettinger) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Perry, Seguin, Dickinson – Radulov, Pavelski, Janmark – Ja. Benn (C), Faksa, Comeau (A) – Gurjanov, Hintz, Kiviranta. Hlavní trenér: Rick Bowness.

Rozhodčí

Gord Dwyer, Jean Hebert. Čároví: Derek Amell, Steve Barton

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Dallas Stars Vše o klubu ZDE Vegas Golden Knights Vše o klubu ZDE

Robin Lehner zastavil 24 střel a připsal si druhé čisté konto za sebou.
Robin Lehner zastavil 24 střel a připsal si druhé čisté konto za sebou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud