5. března 2021 • 12:54

Lauko je hit. Porval se na farmě a sbírá body, fanoušci ho chtějí v NHL

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Jakub Lauko bojuje o šanci v NHL na farmě Bostonu. A to doslova! V Providence se totiž poprvé popral. Bitka s Parkerem Wotherspoonem, ale i letošních sedm kanadských bodů v osmi zápasech AHL už zaujaly mnoho fanoušků Bruins. Na Twitteru někteří volají po jeho vytažení do NHL. Dvacetiletý útočník, který se na podzim rozehrával v Karlových Varech, přitom už v extralize ukázal, že se nebojí staršího ani většího protivníka. V utkání s Libercem tehdy změřil síly s Jaroslavem Vlachem.



Sezona v AHL odstartovala teprve nedávno, ale Jakub Lauko už ukazuje, že s ním v organizaci Bruins musejí počítat. „Lauko byl vždy předurčen k tomu, aby byl v Bostonu fanoušky oblíbený. Střílí, dává góly, sráží se a také se popere. Letos je skvělý,“ hodnotí Laukovy šance minimálně u příznivců Bruins twitterový účet sledující veškeré dění v organizaci.

Naposledy zaujal právě pěstní výměnou s obráncem Wotherspoonem během zápasu s farmou New York Islanders. Popral se vůbec poprvé v druhé sezoně v AHL. Proti Bridgeportu (4:1) tentokrát sice nebodoval, ale jinak je slušná i jeho ofenzivní produkce. Se sedmi body (2+5) je na pátém místě týmové produktivity. Nejvíce je však ceněný pro šest kladných bodů ve statistice +/-, v níž je v Providence nejlepší z útočníků.

A příznivci Bostonu na Twitteru výkony rovněž velebí a přejí si pro něj šanci v NHL. První bitky si nicméně všimli i v českých klubech. Video totiž retweetoval Chomutov, který Lauka vychoval a dal mu první šanci mezi dospělými. Připojily se i Karlovy Vary, kde hrál na začátku současné extraligové sezony.

Právě v Energii měl podobnou pozici jako nyní v Providence. Z počátku nastupoval vedle Davida Kašeho, který také vyrazil do zámoří a o šanci bojuje na farmě Philadelphie. Kaše už sice do NHL krátce nakouknul, jinak však rovněž hraje v AHL.

Lauko hrál v Energii většinou ve druhém útoku a s bývalým spoluhráčem z Chomutova se potkával na přesilovkách. Kaše za 26 zápasů posbíral 10 branek a 16 asistencí, Lauko za 25 duelů zapsal 5 gólů a stejný počet asistencí.

Sluší se připomenout, že právě během angažmá ve Varech už Lauko ukázal, že si dokáže na ledě zjednat respekt. A to když v zápase s Libercem neohroženě vyrazil bránit zkušeného obránce Lukáše Pulpána. Ten se nepohodl s urostlým Jaroslavem Vlachem, který ho nejprve sekl do ruky a následně srazil na zem. Lauko přispěchal s odplatou. Souboj s přetaženým dresem přes hlavu spíš prohrával, potyčku nakonec ukončili rozhodčí.

Karlovy Vary - Liberec: Krvavá bitka! Domácí Lauko si troufl na urostlého Vlacha
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Sparta: Vyrovnáno! V přesilovce se prosadil Lauko, 4:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud