30. května 2021 • 06:30

Pastrňákův hattrick srazil Islanders! Krejčí třikrát asistoval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Pastrňák hattrickem rozhodl úvodní zápas série druhého kola play-off NHL mezi Bostonem a New York Islanders (5:2). Povedený český večer podtrhl třemi asistencemi David Krejčí.



Pastrňák zaznamenal druhý hattrick v bojích o Stanleyův pohár v kariéře. Tři góly v jednom zápase vyřazovací části vstřelil poprvé od roku 2018, kdy ve druhém utkání série prvního kola pomohl Bostonu k výhře 7:3 nad Torontem.

Český reprezentant rozložil své branky do všech tří třetin. Poprvé se prosadil čtyřiadvacet sekund před koncem první části, kdy v přesilové hře dorazil za Sorokina střelu Davida Krejčího a srovnal na 1:1. Druhou branku vstřelil ve 32. minutě po podobné situaci. V levém kruhu si našel vyražený kotouč a ranou z první posunul Boston poprvé v zápase do vedení.

Hattrick Pastrňák uzavřel po individuální akci v čase 55:50. Pětadvacetiletý Čech se zmocnil puku ve středním pásmu, kličkou se zbavil Joshe Baileyho a v situaci dva na dva prostřelil Sorokina i díky výborného pohybu Taylora Halla, který na sebe navázal oba beky.

Havířovský rodák je s pěti góly druhým nejlepším střelcem letošních vyřazovacích bojů, na vedoucího Nathana MacKinnona z Colorada ztrácí jednu branku. V tabulce produktivity je český kanonýr s devíti body z šesti zápasů na čtvrtém místě, s jedenácti zápisy (3+8) vede bodování Nikita Kučerov z Tampy Bay.

Vyprodaná bostonská TD Garden, ve které se sešlo nejpočetnější obecenstvo letošní sezony (17.400 diváků), viděla úchvatný český večer. K Pastrňákovu střeleckému představení se připojil také Krejčí, který kromě úvodní branky svého českého parťáka připravil vítěznou trefu pro obránce Charlieho McAvoye a Hallův závěrečný gól do prázdné brány. Zkušený český centr byl za svůj výkon (0+3) vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Góly

Domácí: 45:26. Perry, 46:43. Toffoli, 75:15. Kotkaniemi

Hosté: 51:35. Spezza, 56:49. Brodie

Sestavy

Domácí: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, E. Gustafsson, Kulak – Caufield, Suzuki, Toffoli – Gallagher (A), Danault, Evans – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Perry, E. Staal, Armia.

Hosté: J. Campbell (Andersen) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews (A), Hyman – W. Nylander, N. Foligno, Galchenyuk – Simmonds, Kerfoot, I. Michejev – Spezza, Engvall, J. Thornton.

Rozhodčí

Pollock, Furlatt – Cherrey, Murchison

Stadion

Bell Centre, Montreal

Góly

Domácí: 19:36. Pastrňák, 31:08. Pastrňák, 46:20. McAvoy, 55:50. Pastrňák, 58:35. Hall

Hosté: 11:48. Beauvillier, 32:34. Pelech

Sestavy

Domácí: T. Rask (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Reilly, Carlo, Lauzon, Clifton – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – Hall, Krejčí (A), C. Smith – N. Ritchie, Coyle, DeBrusk – Kuraly, Lazar, Wagner.

Hosté: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Komarov, Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson (A), Josh Bailey (A) – Palmieri, Pageau, Zajac – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).

Rozhodčí

St-Laurent, Charron – Pancich, Smith.

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17 400 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud