Pavel Bárta
Premium
4. června 2022 • 15:16

Pejchar o Francouzovi: Šel si za svým, vyspěl a má šanci na něco velkého

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z tribun během druhého finále Západní konference znělo ohlušující skandování „Frankie! Frankie!“ Byl jistý, klidný, sebevědomý. Pavel Francouz vychytal Coloradu druhé vítězství v sérii. Dokonce s nulou. Esům Oilers včetně Connora McDavida s Leonem Draisaitlem nedal šanci. „Jsem strašně rád, že se mu v play off povedl takový zápas. Tenhle kluk si to zaslouží,“ lebedil si Rudolf Pejchar, trenér brankářů, který gólmana Avalanche zná z Plzně a juniorských výběrů.



Jestli si někdo myslel, že po zranění brankářské jedničky Darcyho Kuempera bude mít Colorado problém, bylo to naopak. Problém měl soupeř z Edmontonu. Zaskakující Pavel Francouz zavřel krám. Vstup zakázán. „Udržet v takovém vypjatém zápase nulu je paráda. Trefil výborný tým, má šanci dosáhnout něčeho velkého,“ svěřil se deníku Sport a webu iSport.cz kouč gólmanů Rudolf Pejchar.

Přejete Coloradu kvůli Pavlu Francouzovi?
„Fandím Pavlovi a jsem strašně rád, že se mu v play off povedl takový zápas, protože tenhle kluk si to zaslouží. Vynulovat tým s nejlepšími dvěma útočníky ligy, to je nejlepší vizitka. McDavid a Draisaitl předtím co zápas, to gól nebo nahrávky. Pavel je vychytal, nelekl se toho. Důležité je, že když dostal příležitost, čapnul se. Je zkušený, tyhle situace zvládá dobře. Udržet v takovém vypjatém zápase nulu je paráda. Trefil výborný tým, má šanci dosáhnout něčeho velkého.“

Sledujete ho v přenosech z NHL nebo se až ráno podíváte na výsledek?
„Teď jsou naštěstí vymoženosti, že se můžu podívat zpětně. Přiznám se, že už

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud