8. června 2022 • 06:14

SESTŘIH: Tampa srovnala boj o finále. Do hry ji vrátil Palát třemi body

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o postup do boje o Stanley Cup se dramatizuje. Hokejisté Tampy Bay porazili ve čtvrtém zápase finále Východní konference NHL New York Rangers 4:1 a srovnali stav sérii na 2:2. Výrazný podíl na vítězství Lightning měl český útočník Ondřej Palát, který si připsal gól a dvě asistence. Stejný počet nahrávek si připsal také obránce Jan Rutta. Filip Chytil v dresu týmu z Manhattanu vyšel bodově naprázdno, navíc se během druhé třetiny zranil a zápas nedohrál.



Tampa za vyrovnáním série vykročila ve třetí minutě, kdy otevřel skóre útočník Patrick Maroon. Čtyřiatřicetiletý Američan, jenž ve čtvrté formaci Lightning bojuje o svůj čtvrtý Stanley Cup v řadě, vstřelil v aktuálním play off třetí branku.

Ve druhé třetině se do statistik poprvé zapsalo české duo. Ve 34. minutě Ruta našel ve středním pásmu Paláta, ten z otočky vyslal do úniku Nikitu Kučerova a ruský útočník se sám před brankářem Igorem Šesťorkinem nemýlil.

V úvodu třetí části si Rutta s Palátem spolupráci zopakovali a připravili třetí gól Lightning. Útočník Palát se po Rutově nahrávce vytočil z rohu až do střelecké pozice a jeho povedenou ránu dorazil za Šesťorkina Steven Stamkos.

Rangers vyzráli na Andreje Vasilevského v 57. miuntě, kdy na 1:3 snížil Artěmij Panarin, při závěrečném risku bez brankáře ale ujel hostující obraně Palát a svým sedmým gólem v play off rozhodl o výhře Lightning.

Český útočník k sedmi brankám přidal šest nahrávek a s 13 body je společně se Stamkosem druhým nejproduktivnějším hráčem Lightning ve vyřazovacích bojích. Rutta v dosavadním průběhu průběhu play off nasbíral tři body za stejný počet asistencí a vyrovnal svůj rekordní bodový zisk z minulé sezony.

Góly

Domácí: 02:38. Maroon, 33:07. Kučerov, 44:56. Stamkos, 59:51. Palát

Hosté: 56:27. Panarin

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Bogosian, Sergačjov – Kučerov, Stamkos (C), Palát – Hagel, Cirelli, Killorn – Perry, Colton, Paul – Bellemare, Maroon, Nash.

Hosté: Šesťorkin (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba (A), Miller, Schneider, Braun – Vatrano, Zibanejad (A), Kreider – Copp, Rooney, Panarin – Kakko, Chytil, Lafreniere – Reaves, Goodrow (A), Motte.

Rozhodčí

O’Rourke, L’Ecuyer – Barton, Daisy

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud